Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Mavi kategoride yer alan terörist hava harekatında öldürüldü

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Mardin'in Kızıltepe kırsalına yönelik 21 Eylül'de düzenlenen hava harekatında etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin, İçişleri Bakanlığı'nın "terörden arananlar listesi"nde mavi kategoride yer alan "Rubar Quser" kod adlı Şerif Başboğa olduğu tespit edildi

        Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yurtiçi olaylar ve günlük faaliyetlere ilişkin bilgi verildi.

        Buna göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki operasyonlarda, tespit edilen 5 el yapımı patlayıcı imha edildi.

        Diyarbakır'ın Hani ve Kocaköy ilçelerindeki operasyonlarda, bir av tüfeği, 6 bin 500 kök kenevir bitkisi, 50 kilo kubar esrar ele geçirildi, olaya ilişkin bir işbirlikçi yakalandı. Diyarbakır Çınar'da ise güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen adli aramada, iki bina içerisinde 45 tüp, 4 telsiz ele geçirildi, bir işbirlikçi gözaltına alındı.

        Güvenlik güçlerince Mardin Midyat'ta yapılan aramada, bir havan mühimmatı, 500 gram amonyum nitrat ve muhtelif yaşam malzemesi, Mazıdağı'nda ise 100 metre kablo ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzemeler ele geçirildi.

        Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından bin 962'si Suriye'den Türkiye'ye, 128'i Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan toplam 2 bin 90 kişi yakalandı. Bu çalışmalarda, 210 paket sigara, 3 cep telefonu, 3 kilo çay ele geçirildi.

        İran'dan Türkiye'ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 22 kişi yakalanırken, 31 bin 713 paket sigara, 5 binek hayvan ile 102 ilaca el konuldu.

        Yunanistan'dan Türkiye'ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 63 kişi ve Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 102 kişi yakalandı.

        BOMBALI SALDIRININ SANIĞI HAVA HAREKATINDA ÖLDÜRÜLDÜ

        Öte yandan, Mardin'in Kızıltepe kırsalında 21 Eylül'de düzenlenen hava harekatında etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin, İçişleri Bakanlığının "terörden arananlar listesi"nde mavi kategoride yer alan "Rubar Quser" kod adlı Şerif Başboğa olduğu tespit edildi.

        Başboğa, 13 Mart 2016'da Kızılay Güvenpark otobüs duraklarında bomba yüklü otomobille düzenlenen ve 36 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede sanık olarak yer alıyordu.

        DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NIN FAALİYETLERİ

        Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca Karadeniz'de muhtemel terör ve yasa dışı faaliyetlerin engellenmesi ve Türk boğazlarının güvenliğine katkıda bulunmak amacıyla Karadeniz Uyum Harekatı'nda görevli TCG Yavuz, TCG Anafartalar ve TCG Tekirdağ, Batı Karadeniz'de Denizaltı Savunma Harbi Poligon Eğitimleri gerçekleştirdi.

        Akdeniz'de durumsal farkındalığın sağlanması, gerçekleşebilecek terör saldırılarının tespit edilmesi ve caydırılması ile kapasite artırımını hedefleyen NATO'nun Deniz Muhafızı Harekatı kapsamında bir deniz karakol uçağı tarafından Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu yapıldı.

        Doğu Akdeniz'de petrol ulaştırmasının güvenliğini tesis etmek, bölgedeki muhtemel risk ve tehdit unsurlarına karşı varlık göstererek caydırıcılık sağlamak ve NATO'nun bölgedeki deniz güvenliği çabalarını desteklemek amacıyla düzenlenen Akdeniz Kalkanı Harekatı kapsamında, TCG Oruçreis, Doğu Akdeniz'de keşif gözetleme ve R/V Barbaros Hayreddin Paşa araştırma gemisine refakat ve koruma görevini yerine getirdi. Ayrıca bir denizaltı, Doğu Akdeniz'de karakol görevi yaptı.

        TCG Taşucu, Doğu Akdeniz'de keşif gözetleme görevini yerine getirirken, TCG Karataş, keşif gözetleme görevinde bulundu.

        Yasaklanmış silah ve malzemenin Lübnan kara suları ve limanlarına girişini tespit etmek amacıyla Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekatı'na iştirak eden TCG Bafra Lübnan açıklarında karakol görevini yerine getiriyor.

        Deniz haydutluğu ve denizde silahlı soygun ile mücadele ve küresel deniz ticareti ile açık denizlerin serbestliği ilkesinin korunması amacıyla tesis edilen Birleşik Görev Kuvveti-151'e doğrudan destek sağlayan TCG Giresun, Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekatı kapsamında Aden Körfezi'nde keşif gözetleme görevinde bulunuyor.

        NATO'ya barış, kriz ve çatışma süreçlerinde kullanılmak üzere sürekli bir deniz yeteneği sağlamak amacıyla tesis edilen NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'de görevli TCG Barbaros ve NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Deniz Görev Grubu-2'de görevli TCG Edremit, Fransa'nın güneyinde Brillant Mariner-2017 Tatbikatı'na katıldı. Tatbikatta harekat eğitim faaliyetlerinde toplam 24 gemi görev aldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ