Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meclis'te 'görüşme' polemiği

        Meclis'teki görüşmeye Kılıçdaroğlu'nun katılmaması ile ilgili olarak Meclis Başkanı İsmail Kahraman, "Onun(Kılıçdaroğlu) herhalde randevusu vardı, ben herkesi davet ettim. Akşam yemeğinde inşallah beraber olacağız. Genel bir görüşmeydi, sohbetti. Temenniler iletildi. Gündem ne zaman sıcak değil ki" demişti.

        Kılıçdaroğlu, resepsiyona gelişinde Kahraman ile ayaküstü sohbet ettiğinin hatırlatılmasına karşılık, "Kopukluk olduğunu söyledi. Özür diledi. Bizim cephede kopukluk yok." dedi.

        KILIÇDAROĞLU: MECLİS BAŞKANI'NA YALAN SÖYLEMEK YAKIŞMIYOR

        Kılıçdaroğlu ise Kahraman'ın davete ilişkin sözlerine tepki göstererek, "Meclis Başkanı'na yalan söylemek yakışmıyor" dedi.

        CHP Meclis Grubu'ndan yapılan açıklamada, "TBMM Başkanı'nın odasında yapılan toplantıya Sayın Genel Başkan'ın çağrıldığı bilgisi doğru değildir. Sayın Genel Başkan'ın bu görüşmeden haberi olmadığı gibi toplantıya da davet edilmemiştir" denildi.

        REKLAM

        KILIÇDAROĞLU'NA DAVET TELEFONU

        TBMM Başkanı İsmail Kahraman, davetle ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradı. Kahraman, "Ekiplerimiz arasında aksaklık yaşandı" açıklamasında bulundu.

        Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı'nın Kuzey Irak ile ilgili; 'Geri adım atılırsa oradaki kardeşlerimize sahip çıkarız' yönünde mesajları vardı. Bu ilk ılımlı mesaj olarak algılandı. Nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Geri adım atılırsa bir sorun yok zaten." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ