Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Canlı yayında gergin anlar

        Cem Mumcu, Pelin Batu ve Harun Tekin üçlüsünün birlikte sunduğu Kısa Devre programına konuk olan Mazhar Alanson, cümlesini yanlış anladığı Cem Mumcu’ya canlı yayında ilginç sözler sarf etti.

        “Şarkılarınızın benim hayatımda ve yaşadığım aşklarda çok büyük yeri var. Tasavvufi yönünüzü de ilgiyle takip ediyorum. Umre ziyaretlerinizle de ilgili de konuşalım istiyorum” diyerek söz alan Mumcu’ya “Sizin karşınızda şu anda Okan’ın programı var değil mi? Reyting almaya mı çalışıyorsunuz?” diyerek yanıt veren Alanson’un sözleri stüdyodaki sıcak havayı bir anda soğuttu. “Estağfurullah, öyle şey olur mu? Kaldı ki biz Okan’la yarış edebilir miyiz? Ne haddimize… Ayrıca şu an çok mutluyuz. İyi ki geldiniz” diyerek soğuk havayı yumuşatmaya çalışan Cem Mumcu ikinci darbeyi de o andan sonra yaşadı. Mumcu’nun “iyi ki geldiniz” cümlesini “iyi ki geldin” şeklinde anlayarak tepki verdiği yayın sonunda anlaşılan Alanson o dakikadan sonra izleyenleri de şaşırtan bir tutum içinde ağır bir dille sunucuya yüklendi. “Bana göre ha papaza gitmişsin, ha psikiyatriste… Sen de psikiyatristsin aynı zamanda değil mi? Ben de seni yeni tanıyorum. Çünkü sen yeni bir adamsın. Ama sanki 40 yıllık şovmen gibi attırıp tutturuyorsun. Hiç kimse seni tanımıyor ki. Yani sen yılların Cem’i gibi bir şey değilsin. Seni meşhur ettim bugün” diyen Alanson stüdyodaki havaya adeta buza çevirirken Cem Mumcu misafirperverliği elden bırakmayarak “Böyle şeylere hiç gerek yok. Ben sizinle sohbet etmekten başka bir çaba içinde değilim” dedi ve ekledi “Bu arada izin verirseniz az önce başladığım cümleyi tamamlamak isterim. Biricik Hanım’ın sizinle olan ilişkisindeki sevgisi de bana hep çok yüksek gelmiştir. İzninizle eşinize uzaktan uzağa aşık olduğumu da eklemek isterim” dedi. Mumcu’nun açık yürekli sözleri karşısında iyiden iyiye gerilen ünlü müzisyen bu kez de “Adamın arabası var, başkasının arabasına bakar. Adamın karısı var, gider başkasının karısına… Senin kendinde olana şükretmen gerekiyor” dedi. Mumcu ise bu kez de “Bendeniz bekarım… Ayrıca bu cümleyi de eşinizin duygusunun yüksekliğine vurgu yapmak üzere saygı ifadesi olarak kullandım” diye yanıt verdi.

        Gitgide ilginçleşen sohbette Mumcu daha sonra espri olsun diye yerinden kalkarak stüdyonun alt platformundaki koltuğa oturdu. Bu hareketle birlikte Mumcu’nun üzerine fazlaca gittiğinin farkına varan Alanson bunun üzerine sunucunun yanına giderek sarılınca izleyenler ünlü müzisyenin çelişki dolu tutumu karşısında iyiden iyiye şaşırdı.

        Sufi söylemleriyle de tanınan Alanson’un, yayın sonu sunucular ile kuliste gerçekleşen sohbetinde Mumcu’nun başta sarf ettiği “İyi ki geldiniz” cümlesini “İyi ki geldin” şeklinde yanlış anlamasından kaynaklandığı anlaşılan gerginlikle ilgili soruları yanıtlayan Cem Mumcu yaşadığı durumu bir Mevlana öyküsü ile özetledi:

        “Mevlana birgün bir papazla karşılaşır. Papaz Mevlana’yı görünce eğilerek selam verir. Mevlana ise bu davranışa çok daha eğilerek karşılık verir. Papaz eğildiği yerden doğrulur ama Mevlana’nın hala aynı şekilde duruşunu görünce şaşırır. Mevlana’nın yanındakiler ona bu davranışı sorduklarında şöyle cevap verir: ‘Çok şükür ki tevazuda da bir papazın altında kalmadık!”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ