Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Aylin Duruoğlu tutuklandı

        İstanbul'da terör örgütlerine yönelik operasyonlarda yakalanarak mahkemeye sevk edilen 14 kişiden aralarında Vatan İnternet sitesinin müdürü Aylin Duruoğlu'nun da bulunduğu 13 kişitutuklandı.

        Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sabah saatlerinde polis sorgusu tamamlanan 14 kişi İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesine çıkartıldı. Burada savcılık sorguları tamamlanan zanlıların tamamıtutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

        Mahkeme bu kişilerden 13'ünün tutuklanmasına karar verirken, 1 kişiyi serbest bırakıldı. Tutuklananlara terör örgütü yöneticiliği veterör örgütü üyeliği suçlaması yapıldığı öğrenildi.

        MAHKEMENİN TUTUKLADIĞI İSİMLER

        Özgür Dinçer, Süleyman Gürkan Anıl, Fatih Aydın, Abdülselam Sultan, Muhammed Çetin, Mehmet Yeşiltepe, Ceren Sutlaş, Aylin Duruoğlu, Selim Öztürk, Engin Öncü, Melek Seven, Nail Arıkan, Metin Akdemir tutuklanarak cezaevine gönderdildi. Mustafa Aşula ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Duruoğlu'nun tutuklanması Vatan Gazetesi'nde böyle duyuruldu:

        ’DEVRİMCİ Karargah’ örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan gazetemizin internet sitesi yöneticisi Aylin Duruoğlu dün hiç tanımadığı 12 kişiyle birlikte ’örgüt üyesi’ suçlamasıyla tutuklandı.

        Aylin ifadesinde, Bostancı’da ölü ele geçen Orhan Yılmazkaya’yı üniversite yıllarından tanıdığını belirterek, “10-15 yıl hiç görüşmedik. Birkaç yıl önce yazdığı kitabın tanıtımı için geldi. Bir iki kez de gazetede ziyaret etti. Onun dışında ilgim yok, terörist kimliğinden de haberim yoktu” dedi. Buna rağmen adresi, işi belli olmasına ve sabıkası bulunmamasına rağmen çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

        “Örgütle ilgisi yok...”

        Aylin Duruoğlu’nun avukatı Naile Kılıç mahkemede şunları söyledi: “Biz müvekkilin beyanlarına ve savunmalarına katılıyoruz. Polis sormadan ayrıntılı beyanlarda bulunmuştur. Hiçbir şekilde örgütle bağlantısı yoktur. Dosyada da hiç bir delil ve emare yoktur. Gazetenin yanındaki Astoria adlı alışveriş merkezinde yenilen yemekte tutulan tutanak dışında birşey yoktur. Müvekkilim mağdurdur. Orhan Yılmazkaya’nın dokunduğu, gördüğü herkes suçlu ilan edilmiştir. Örgüt suçlaması çok ciddi bir suçlamadır. Müvekkilim ilerde beraat edecektir. Tutuklu yargılanmasına gerek yoktur. Sosyal konumu böyle bir örgütle çalışması için uygun değildir. Bu şahsın kitabı 5N 1K proğramında da tanıtılmıştır. Bu kişiyi çok kişi tanımaktadır, yazar olarak bilinmektedir. Son olarak 3 Mart 2009’de görüşmüştür. Onun dışında herhangi bir görüşmesi olmamıştır. Müvekkilimin hiçbir şekilde örgütsel bağlantısı yoktur. Tedbir olarak tutuklamanın gereksiz olduğunu düşünüyor, tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz. Ve müvekkilimin serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

        ‘KİTABINI TANITMAYA GELDİ...’

        Gazeteci arkadaşımız Aylin Duruoğlu, nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ifadesinde şunları söyledi: “Ben önemli bir basın kurumunda yönetici olarak çalışan birisiyim. Orhan Yılmazkaya’yı 1987 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden dolayı tanırım. Onu 10-15 yıldır hiç görmedim. Bir gün bir kitap çıkarmıştı. Takribi olarak bir kaç yıl önce kitabını tanıtmak için geldiğinde gördüm. Aynı zamanda CNN Türk kanalında kitabı tanıtılırken gördüm. Bir iki kez de gazeteye ziyaretime gelip bana halimi hatırımı sordu. Benim işyerime ziyaretime gelmesi, yemeğe çıkmamız, telefonla görüşmemiz dışında benim Orhan Yılmazkaya’yla bir ilgim yoktur. Terörist kimliğinden de haberim yoktur. Huzurdaki hiç kimseyi tanımıyorum ve serbest bırakılmayı talep ediyorum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ