Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya HABERTURK.COM ANALİZ

        Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök bugünkü yazısında rakipleri tarafından kendileri aleyhine bir linç kampanyası yürütüldüğünden şikayet ediyor ve şöyle devam ediyor:

        Bu amaçla en hayâsız yöntemler kullanılıyor. Gözleri, mahkemeleri, hâkimleri etki altına alacak kadar dönmüş. Masa başında uydurulmuş iftiralarla Türkiye’nin şerefli hâkimleri yıldırılmak, etki altına alınmak isteniyor.”

        Türk basın tarihi, bu kadar pespaye, bu kadar pis bir kampanyaya tanık olmamış…!!!

        Aynı şekilde,Vatan Gazetesi’nde yer alan Doğan Yayın Holding'e ait açıklamada da , rakip medya gruplarının Doğan’ın Vergi Mahkemelerinde açtığı yürütmeyi durdurma davalarıyla ilgili olarak yayınlanan haberleri "uydurma" olarak nitelendiriliyor ve bu haberlerin amacının “Davayı Doğan TV kazanırsa, “hakimler kazandırdı” kaybederse, “hukuk tecelli etti” şeklinde yargıyı ve Grubumuzu zan altında bırakabilecek bir zemin oluşturmak” olduğu iddia ediliyor.

        Hem Ertuğrul Özkök hem de Doğan Grubu bu açıklamaları ve iddiaları besbelli aynaya bakarak söylemişler. Doğan Grubu’nun bu iddiaları başkasına söyleyebilmesi için, ya hafızasını yitirmiş ya da yüzsüzlüğün nirvanasına çıkmış olması gerekir çünkü...

        Şimdi gelin bundan 2 yıl kadar öncesine gidelim…

        2007’nin Nisan ayında (Aydın Doğan-Dinç Bilgin komplosu sonucunda) Sabah ve ATV’ye TMSF tarafından el konulması üzerine Ciner Grubu İdare Mahkemesi’ne dava açmış ve hakkını yargıda arayan herhangi bir yurttaş gibi yargı ve hukuk kararını bekliyor…

        Ciner Grubu yargıya müracaat eder etmez Hürriyet ve Vatan Gazeteleri’nde “en hayasız” “en pespaye” “en pis” yöntemlerle, en aşağılık iftiralarla yargıya ve Ciner Grubu yöneticilerine yönelik bir linç kampanyası başlatılıyor… Amacın; davayı Ciner Grubu kazanırsa ‘hakimler kazandırdı’, kaybederse ‘hukuk tecelli etti’ şeklinde yargıyı ve Ciner Grubu’nu zan altında bırakabilecek bir zemin oluşturmak olduğu açık seçik belli oluyor…

        İşte bu ‘pis’, ‘pespaye’, ‘hayasız’ iftiralara birkaç örnek:

        HAYASIZ İFTİRA 1:

        Mehmet Y. Yılmaz’ın 4.4.2007 tarihli yazısı:

        Hukuki ayak oyunlarına hazır olun

        “Araştırdım, el koyma kararına karşı ticaret mahkemelerinde bir "menfi tespit davası" açmak peşindeymişler.

        Turgay Ciner'in akıllı hukukçuları olduğu bir sır değil.

        TMSF kararlarına karşı açılacak davaların idare mahkemelerinin konusu olduğunu bilmemeleri de mümkün değil.

        Belli ki ticaret mahkemelerinden alacakları bir karar ile idare mahkemesinin üzerinde etkili olmaya çalışacaklar.

        Duyduğuma göre Aydın Ayaydın devreye girmiş, bazı temaslarda bulunuyormuş.

        Bu hukuki tuzağa idare mahkemelerinin düşeceğini beklemek saflık olur.

        Elbette böyle bir istemi reddetmeyip kabul edecek ticaret mahkemesinin çıkacağını zannetmiyorum ama bu işler hiç belli olmaz, biliyorsunuz!

        "Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini" mısrası bu ülkede her zaman geçerlidir çünkü.

        Öte yandan bir de şöyle ilginç bir durum var: TMSF'nin gazetesinde, TMSF'ye karşı mücadelede kamuoyu yaratma çabası!

        TMSF bunu seyredecek mi, bekleyip göreceğiz.”

        HAYASIZ İFTİRA 2:

        Mehmet Y. Yılmaz’ın 7.5.2007 tarihli yazısı:

        Mahkeme lokantadan yönetilmiyor

        “Öte yandan geçen hafta bizim piyasaya yayılan bir haber, idare mahkemesinin Sabah'a el koyma kararını iptal etmeye hazırlandığı şeklindeydi.

        Araştırdım bu haber Turgay Ciner'in en yakın dostu bir avukattan ve Mehmet Barlas'ın NTV'de "mahkeme de kararını artık bir an önce versin" baskısından kaynaklanıyor.

        Turgay Ciner'in idare hukuku danışmanı Prof. Dr. Aydın Gülan da 1 Mayıs Salı günü İstanbul'da Borsa lokantasında bazı genç hukukçularla yemek yemiş.

        Ciner'in mahkeme başvurusunun lehine sonuçlanacağı haberini yayan avukat Prof. Gülan'ın, iki misafiriyle yediği bu yemekten söz ediyor.

        Ben yemekte kimler olduğunu biliyorum, neler konuşulduğunu o sırada orada bulunan eş dost bana anlattı.

        Türkiye'de lokantalarda kulis yaparak mahkeme kararlarını etkilemek söz konusu bile olamaz.

        Bu nedenle anlatılanlara güldüm, geçtim!”

        HAYASIZ İFTİRA 3:

        Mehmet Y. Yılmaz’ın 25.6.2007 tarihli yazısı:

        Mahkeme kararını ve gerekçesini önceden nasıl öğrenebildiler?

        TURGAY Ciner'in, Sabah ve atv'ye el koyma kararı için TMSF'ye karşı açtığı dava salı günü görüşülecek.

        Dün Vatan'da bu dava ile ilgili çok ilginç bir haber yayımlandı.

        Haberin alt başlığını aynen aktarıyorum: "Mahkemenin Sabah ve atv ile ilgili salı günü vereceği kritik karar öncesi Ciner ve avukatı Kenan Tekdağ'dan şaşırtan sözler: Mahkeme salı günü lehimize karar verecek. Kararın gerekçesinde de 'Taraflar arasında bir ortaklık varsa bu ortaklığın pay defterine yazılması ve ticaret sicili gazetesinde ilan edilmesi gerekir' yazacak."

        Daha görüşülmesi tamamlanmamış bir davanın sonucunun, üstelik gerekçesi ile birlikte günler öncesinden davacılar tarafından eşe dosta anlatılmasının iki nedeni olabilir:

        Ya davanın nasıl sonuçlanacağını önceden öğrendiler, ya da bunu yayarak mahkeme üzerinde bir tür psikolojik baskı yaratmak istiyorlar.

        Her ikisi de Türk adalet sisteminin sağlıklı işleyebilmesi için aklımızdan dahi geçirmememiz gereken durumlar.

        Üstelik Ciner ve arkadaşlarının ihmal ettiği gerçek "inanç sözleşmesi" ile ortaklığın Ticaret Sicili'ne kaydının gerekmiyor olması. Borçlar Kanunu tarafından düzenlenen bu uygulama, Türk hukuk sistemi içinde var ve asıl kanıtlanması gereken husus Dinç Bilgin tarafından TMSF'ye ibraz edilen "inanç sözleşmesinin" geçersiz olduğu.

        Turgay Ciner ve avukatlarının el konulma kararından iki ay sonra mahkemeye (neden bu kadar bekledikleri ayrı bir merak konusu) ibraz ettikleri bir belge var ve bu konuda da biliyorsunuz Dinç Bilgin'in savcılığa yaptığı bir "sahtecilik suç duyurusu" var.

        Şimdi hep birlikte salı günkü duruşmayı bekleyeceğiz. Bakalım karar ve gerekçesi Ciner ve avukatının etrafta yaydığı şekilde mi tecelli edecek?”

        Bu hayasızca yazılmış yazıları okuduktan sonra şimdi ortaya çıkıyor ve bağırıyoruz:

        Sizler, Ey "gözü dönmüş", "hayasız müfteriler"!

        Sizlerde hiç utanma yok mu?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ