Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya TRT’de taciz ve hakaret iddiası

        TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü İdari İşler Müdürü Ömer Faruk Bilmez hakkında, kurumda memur olan Z.A’yı taciz ettiği iddiasıyla dava açıldı. Z.A’nın şikayeti üzerine de savcılık, Bilmez’in yanı sıra Z.A’ya hakaret ettiği gerekçesiyle Bölge Müdürü Hacı Mustafa Tombuloğlu’nun da yargılanmasına karar verdi.

        İDDİALARA göre TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü İdari İşler Müdürü Ömer Faruk Bilmez, memur Z.A’ya önce yemeğe çıkması, başka bir gün de arabasına gelmesi teklifinde bulundu, reddedilince de Z.A’yı rahatsız etmeye başladı. Bilmez, Z.A’nın kurumun şoförü M.S. ile ilişkisi olduğu söylentilerini ortaya attı. Bu söylentiler nedeniyle de Bölge Müdürü Hacı Mustafa Tombuloğlu, Z.A’nın görev yerini Mersin’den Adana’ya aldırdı. Z.A. ve M.S. ise böyle bir ilişkinin olmadığını savunarak Tombuloğlu ile Bilmez hakkında hakaret davası açtı.

        Mersin Cumhuriyet Savcılığı’nın Bilmez ile ilgili olarak hazırladığı iddianamede şunlara yer verildi: Bilmez’in, şikayetçinin ahlaki durumunun kötü olduğu sözlerini tekrarladığı, bu sözleri tanıklar M.Ç, M.Y. ve M.S’nin de duydukları, böylece şüphelinin zincirleme biçiminde gıyapta hakaret suçunu işlediği anlaşılmıştır. Yargılamanın mahkemenizde yapılarak şüphelinin eylemine uyan sevk maddeleri gereğince cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur.

        Umut ERDEM/HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ