Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya CİNER'LE HELALLEŞTİK

        Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, SABAH Grubu'na ilişkin tartışmalara noktayı koydu. Ertürk, SABAH Grubu'nun eski sahibi işadamı Turgay Ciner'le helalleştiklerini belirterek, "Turgay Ciner'le yüz yüze konuştuk ve helalleşme noktasına geldik. Turgay Bey, kamu ile daha fazla ihtilaflı olmak istemiyor. Karşılıklı olarak davalardan feragat edeceğiz" dedi. Turgay Ciner'in haklarının iade edileceğini belirten Ertürk, "Kanal 1, bölgesel TV, iki radyo, Sefaköy'deki stüdyolar, Bugün gazetesinin binası ve bugüne kadar yatırdığı para Ciner'e iade edilecek" bilgisini verdi.

        SABAH Grubu çalışanlarına iş güvencesi veren TMSF Başkanı Ertürk, "Alıcı gruba çalışanların sözleşmeleri de devredilecek. Bugün SABAH gazetesinin tiraj ve atv'nin reyting başarısı çalışanların eseri. Yayın politikasına müdahale edilmesine, siyasi çıkarlar için kullanılmasına izin verilmeyecek" değerlendirmesini yaptı. Ertürk, grubun satış sürecine ilişkin şunları söyledi:

        'TÜRKLERİN İHALEYE GÜCÜ YETMEZ'

        "SABAH Grubu için ortalama 1 milyar dolarlık değer biçiliyor. Bu maksimum tutar. Bunun yüzde 10-15 artı eksisi, marjı var. Piyasa şartları, uluslararası dalgalanma bunu etkileyebilir. Açıkçası ondan korkuyoruz. Türk yatırımcılar bu kadar parayı bulamaz. Yabancının olması, finansal anlamda daha güçlü bir oyuncunun piyasaya girmesini sağlayacak. Bana göre medyada gerçek editoryal bağımsızlığın yolu finansal olarak güçlü olmaktan geçiyor. Politik ve ticari bağımsızlığı elde etmenin yolu finansal olarak güçlü olmaktan geçiyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ