Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Fortune artık Türkiye'de

        Fortune Türkiye yayın hayatına başlıyor. Eylül sonunda Murat Sabuncu yönetiminde yayınlanmaya başlayacak dergi ile ilgili açıklama, FORTUNE International Editörü Robert Friedman, Time Inc. Grup Yayıncısı Mike Federle ve Vatan-Imako Yayıncılık A.Ş. Genel Müdürü Nükhet Mutlu tarafından yapıldı.

        Çin'den sonra ikinci

        Fortune Türkiye, Time Inc. ve Vatan-Imako arasındaki lisans anlaşması uyarınca Türkçe ve aylık periyodda yayınlanacak. Vatan-Imako, Türkiye'nin en büyük üçüncü dergicilik grubu Vatan Dergi Grubu ile Yunanistan'ın en büyük medya ve iletişim şirketlerinden biri olan Imako Media S.A. arasında yapılan joint venture anlaşması ile kurulmuştu. Söz konusu dergi, Çin Fortune'dan sonra Fortune'un dünyadaki ikinci yabancı dilde baskısı olacak.

        In Style başarısı etkiledi

        Fortune Türkiye'nin yayınlanmasının arkasında, Time Inc. ve Vatan-Imako'nun Türkiye'nin reklam satışında lider kadın dergisi haline gelen In Style dergisinde yarattığı başarılı ortaklık ilişkisi yatıyor. Time ve Vatan-Imako, FORTUNE dergisinde de aynı başarıya ulaşmayı ve ekonomi dergiciliğinde rekabette en tepeye oynamayı planlıyor.

        Konuyla ilgili bir açıklama yapan Nükhet Mutlu, "Türkiye'deki piyasalar son 20 yıldır önemli bir gelişme gösterdi. Bu noktada yüksek kalitede, kredibilitesi yüksek ve uluslararası olarak tanınan bir ekonomi dergisinin bu değişen piyasayı analiz etmesine karşı duyulan ihtiyaç çok acil hale geldi" dedi. Nükhet Mutlu, FORTUNE ile ilgili hedefini ise şu sözlerle anlattı: "Fortune'un Türkiye'deki ekonomi gazeteciliğinde bir benchmark haline geleceğine inanıyoruz."

        "En değerli kaynak olur"

        "Türkiye, Fortune için mükemmel bir yer" diyen Mike Federle de In Style başarısına atıfta bulunarak, 'Time'ı Türkiye'ye getirmenin ne kadar doğru olduğunu, satış ve reklam gelirinde ilk sıralara oturan In Style dergisi ile kanıtlamıştık. Pazardaki gücümüzü oluşturan Vatan-Imako sayesinde FORTUNE Türkiye'nin de bu başarıyı sürdüreceğine şüphemiz yok" diye konuştu.

        Robert Friedman ise "Fortune'u ortağımız Vatan-Imako ile Türkiye pazarına getirmekten büyük heyecan duyuyoruz" dedi. Friedman, "Yaratıcı ve araştırıcı gazeteciliğe global talep Türkiye'de de çok güçlü. Bu nedenle Türkiye'deki okurların Fortune'u ekonomi haberleri açısından en değerli kaynak olarak göreceklerine güveniyoruz" diye konuştu.

        Tirajı 1 milyonu aşıyor, herkes O'na konuşuyor

        FORTUNE, özellikle sektör temsilcilerine ve tepe yöneticilere ulaşma konusundaki rakipsiz konumu ile ekonomi gazeteciliğinde global çapta lider haline geldi. 1930'da kurulan derginin dünya genelinde 1 milyondan fazla tirajı ve 5 milyon okuyucusu bulunuyor. FORTUNE ayrıca FORTUNE 500, Best Companies (En İyi Şirketler), America's Most Admired Companies (Amerika'nın En Beğenilen Şirketleri), Fastest Growing Companies (En Hızlı Büyüyen Şirketler) ve Most Powerful Women (En Güçlü Kadınlar) gibi dünya çapında takip edilen listeler oluşturuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ