Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Cumhurbaşkanı Twitter'da

        Teknolojiye merakıyla bilinen Cumhurbaşkanı Gül en popüler sosyal paylaşım sitesi Twitter'e üye oldu.

        Buradan programlarını ve o an nerede olduğunu saniye saniye duyuran Gül, kendisi de bizzat siteye girerek yorumda bulunuyor, yani twitt yazıyor

        Bilişim konularını himayesine alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Köşk'te ve özel hayatında da teknolojik atılım gerçekleştirdi. Köşk'ün işleyişinde teknolojik bir devrim yaratan Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte sıkı bir teknoloji takipçisi olduğunu gösterdi.

        Cumhurbaşkanı Gül, son olarak da popüler sosyal paylaşım ve haberleşme sitesi Twitter'e üye oldu. Gül'ün faaliyetleri ve programları, buradan saniye saniye duyurulacak. Gül'ün önceki gün yayına başlayan Twitter hesabında, Gül'ün o an nerede olduğu da anında takipçilerine bildiriliyor. Twitter hesabını bizzat takip eden Gül de bulunduğu yerlere yönelik yorumlarını twitt olarak sayfasına ekliyor.

        İZMİR SEVGİSİ

        Gül, geçtiğimiz ay içinde gerçekleştirdiği Manisa'daki mesir macunu, İzmir ve Lahor programları hakkında da Twitter'den bilgi verirken, İzmir hakkında 'Sık sık ziyaret etmek istiyorum' twitini yazdı. Gül'ün, 'Türk insanının yaptığı karşılıksız yardımı görünce çok mutlu oluyorum' twitini de sayfasına eklediği görüldü. Gül, ziyaret ettiği Aydın programı hakkında Twitter sayfasından bilgi verirken, '14 Mayıs gerçek demokrasiye geçiş yılıdır. Bu tarihte Aydın'da olmamız o açıdan anlamlı' yorumunda bulundu.

        GÜL FOLLOWS CNN AND BBC

        Gül'ün twitter sayfası daha iki gündür yayında olduğu için çok fazla takipçisi bulunmazken, Cumhurbaşkanı da CNN ve BBC'nin Twitter sayfalarını takibe aldı. Gül'ün temaslarına yönelik videolar da dünyaca ünlü video paylaşım siteleri Daily Motion, Youtube ve Vidivoto gibi sitelerde yayınlanırken, bu videoların izlenme rekorları kırdığı belirtildi.

        KÖŞK'TE TEKNOLOJİ ÇAĞI

        Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül de İstanbul'daki kızları ve ABD'deki oğullarıyla 3G, MSN ve Skype ile görüşüyor. Gül çifti, bir günde en az 1 saati internet başında geçirirken, Cumhurbaşkanı Gül, en çok 'özgür ansiklopedi' olarak anılan Wikipedia gibi bilgi sitelerinde sörf yapıyor. Kitap tutkusu bilinen Hayrünnisa Hanım da cep telefonuna yüklediği e-kitapları okuyor. Gül, Cumhurbaşkanlığı'nın işleyişinde kağıtsız ortama geçilmesi talimatı verirken, bunun üzerine Köşk'te Doküman Yönetim Sistemi kuruldu. Köşk'te kritik birimlerde görev yapan personele cep bilgisayarları dağıtılırken, bu telefonların Köşk santralına entegre edilmesiyle, sadece dahili numara çevrilerek ücretsiz arama yapılabiliyor.

        İnternet medyası, Tarabya Köşkü'nde

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün İstanbul'da internet medyası temsilcilerini kabul edecek. İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık, dernek olarak sorunlarını iletmek üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den görüşme talebinde bulunduklarını ve saat 15.30'da Cumhurbaşkanlığı Tarabya Köşkü'nde bu görüşmeyi gerçekleştireceklerini bildirdi. Gül'ün, dernek yöneticileriyle birlikte 20 internet sitesinin sahip ve yöneticilerini kabul edeceğini belirten Özışık, ''Cumhurbaşkanı'na sorunlarımızı ileterek çözümü için destek isteyeceğiz' diye konuştu.

        AKŞAM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ