Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya "Bunlar insanı katil bile yapar"

        Haliç Kongre Merkezi’nde internet habercileriyle buluşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haberturk.com Yayın Müdür Yardımcısı Kürşad Oğuz’un da bulunduğu toplantıda, sorulan bir soru üzerine şunları söyledi:

        “Geçen gün arkadaşlar bazı internet sitelerinden çıkışları getirdiler. Hakaret bile diyemem. Öyle küfürler vardı ki, bunlar insanı katil bile yapar. Ama bunlar yenilir, yutulur, tahammül edilir şeyler değil. Büyük ihtimalle üniversite okumuştur, çünkü internet kullanıyor. Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanına, başbakanına veya sıradan herhangi bir vatandaşına, teknoloji size bu imkânı veriyor diye hakaret etme hakkına sahip olamazsınız.”

        Erdoğan, bir gazetecinin gelecek seçimde bir koalisyondan olacağını söylemesi üzerine de, “Öyle bir endişemiz yok” diye konuştu.

        Başbakan, kürsüden yaptığı konuşmanın dışında internette gazetecileriyle yaptığı sohbette de şu değerlendirmeleri yaptı:

        “Bu millet ayakta duracaksa sağlam aile yapısıyla duracak. Bu bozulursa ülke ayakta duramaz.”

        “Şu anda cezaevlerinde fikir ve düşünceleri yüzünden yatanların sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Biz, fikir ve düşüncelerinden dolayı kimsenin içerde olmasını istemiyoruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ