Derbide bir ilk!
Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmasında sahadaki tüm pozisyonlar olduğu gibi ekrana gelecek
Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde Türkiye'de ilk defa Spider Cam (Örümcek Kamera) sistemi ile futbolseverlerin karşısına çıkılacak.
Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın haklarını elinde bulunduran Lig TV, Fenerbahçe- Galatasaray derbisinde Spider Cam ile yayında olacak. Stat zemini üzerine asılan tellere bağlı, kayma sistemi ile hareket eden Spider Cam, HD (yüksek çözünürlük) görüntü kalitesi ve 360 derece hareket kabiliyeti ile sahadaki tüm pozisyonları olduğu gibi ekrana getirecek.
Spider Cam, yaygın Euro 2008 Şampiyonası ile adını duyurduktan sonra çeşitli spor müsabakaları ve son olarak 2010 Dünya Şampiyonası'nda kullanıldı. Türkiye'de ise ilk defa LİG TV'de, dünyanın önde gelen derbilerinden Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesinde kullanılacak.