Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Fehmi Koru Zaman'la görüşüyor

        Yeni bir gazete arayışı Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasındaki Köşk’e başkan olarak kim çıkacak tartışmasının engeline takılan, Başbakan’ın yazmasına olası itirazları olmasaydı ya Sabah ya da Star’da rahatlıkla yazabilecek olan Fehmi Koru'nun eski gazetesi olan Zaman ile görüştüğü duyuldu.

        Mâlum, eskiden Zaman’dan ayrıldığında cemaatle arası mayhoşlaşan Fehmi Koru’nun tekrar cemaatin gazetesine dönebileceğine pek ihtimal verilmiyordu. Cemaati geçmişte Fehmi Koru’nun yüksek ücret talep etmesi rahatsız etmişti. Gazetenin ücret hiyerarşisi bu sefer de Fehmi Koru’yu kaldırabilecek gibi değil ancak bu kez iki taraf da biraz taviz verecek ve bir orta noktada buluşacaklar gibi gözüküyor. Ekrem Dumanlı ile görüşüp ilkede anlaştığı söylenen Fehmi Koru’nun iş kesinleştirilinceye kadar konunun duyulmasını pek istemediği de belirtiliyor. Konuyu bilen çevreler Fehmi Koru’nun artık yazmayı özlediğini ve ücret konusunda bu sefer daha esnek davranacağını söylüyorlar. Zaman’ın yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da Fehmi Koru gibi önemli bir yazar için bir defaya mahsus olarak gazetesinin ücret hiyerarşisini -ki bu hiyerarşi içinde kendisi de var- bozacağını belirtiyorlar.

        Sansürsüz Playboy iPad’de

        Playboy dergisinin sahibine dayandırılarak yapılan açıklamada ünlü derginin iPad aplikasyonunun yakında hazır olacağı ve üstelik derginin içeriğinin aplikasyonda sansürsüz verileceği belirtildi. Bu tabii ki erkek okuyucular açısından özellikle heyecan uyandırıcı bir açıklama ama bunun erkek olmasına rağmen Apple şirketinin sahibi Steve Jobs tarafından nasıl karşılanacağı ve onun da buna heyecanlanıp heyecanlanmayacağı henüz belli değil. Çünkü Steve Jobs, iPad aplikasyonlarında erotik içeriğe izin vermeyeceğini söylemişti ve bu konuda da çok duyarlıydı. Şimdi ise Playboy dergisinin sansürsüz aplikasyonunun bu vizyona nasıl uyacağı pek belli değil. Bunu Steve Jobs’un bir şekilde açıklaması ilerde gerekebilecek gibi gözüküyor. Bu arada Jobs’un yine sağlık gerekçesiyle şirketten bir süre daha uzak kalacağını açıklaması daha önce iki kez kanser atlatmış Jobs hakkında yine söylentilerin çıkmasına ve korkuların yayılmasına neden oldu. Korkanlar ise sadece onu sevenler değil ayrıca yatırımcılar da çok korktular çünkü Apple şirketi tarihinin en büyük yeniliklerine hazırlanma aşamasında ve Steve Jobs’un özellikle bugünlerde şirketten uzak kalması da para yatırmış olan insanları haklı olarak korkutuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ