Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya TGC 2010 Yerel Medya Ödülleri açıklandı

        Yerel medyanın desteklenmesi amacıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Konrad Adenauer Vakfı'nın 1998 yılında başlattığı Yerel Medya Ödülleri’ni kazananlar belli oldu. 2010 yılındaki yerel medya haberlerinin değerlendirildiği ödüllerde 6 gazeteci ödül aldı.

        Yerel Medya Ödülleri Seçici Kurulu 11 Mart 2011 Cuma günü yaptığı toplantıdaki değerlendirme ile Fotoğraf, Haber ve Sayfa Düzeni dallarındaki ödülleri belirledi.

        Jüri, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, Milliyet Gazetesi Yazarı, TGC Basın Senatosu Başkanı Nail Güreli, Konrad Adenauer Vakfı Proje Yöneticisi Bekir Öncel, Istanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neşe Kars, Karaelmas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Öksüz, gazeteci Tümer Argın ve İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Fevzi Kahraman’dan oluştu. Fevzi Kahraman, Jüri Toplantısı’na ödüllerle ilgili yaptığı değerlendirmeyi postayla göndererek katıldı. Jürinin oylaması sonucu ödülleri kazananlar ise şöyle belirlendi:

        1- Fotoğraf Dalında;

        Batman’da 26 Kasım 2010 tarihinde yayınlanan Batman Postası gazetesinde yer alan “Sert Müdahale” başlıklı haberle ilgili “Orantısız Güç” başlıklı haber fotoğrafı, gazetecilerin çalıştığı zor koşulları ve polisin demokratik hakkını kullanan göstericilere karşı tutumunu illere göre değiştirmediğini göstermesi nedeniyle gazeteci Ferhat Malgir birinciliğe layık görüldü.

        Seçici Kurul ayrıca, 29 Aralık 2010 tarihinde Zonguldak’ta yayınlanan Zirve gazetesinde “Yaşamın Gerçeği” başlığı ile yayınlanan fotoğrafta, çevre kirliliğini çarpıcı bir biçimde yansıtması nedeniyle gazeteci Ömer Tekcan’ı mansiyona değer gördü.

        2- Sayfa Düzeni Dalında;

        2 Kasım 2010 tarihli Antalya Ekspres gazetesinin sayfa düzenini yapan Ali Çalışkan yazıların ve fotoğrafların yerleştirilmesi, fotoğraf altlarına önem verilmesi, ana haberi ön plana çıkartması, 2. ve 3. haberlerin dengeli bir biçimde dağıtılması nedeniyle birincilik ödülüne değer görüldü.

        Seçici Kurul ayrıca, 16 Ekim 2010 tarihli Giresun Ekspres gazetesi 1. sayfasını yapan Davut Turgay Ayar’a, sayfanın siyah-beyaz olması, dar imkânlar içinde olmasına rağmen habercilik konusundaki çabaları nedeniyle mansiyon verilmesine karar verdi.

        3- Haber Dalında;

        25 Mayıs 2010 tarihli Mersin İmece gazetesinde “Yalnız Bırakıldık” ve “Nükleer Tehlike Sınır Tanır mı?” başlıklı haberiyle gazeteci Seyrani Soluğan, önemli bir çevre sorununu, sivil toplum örgütlerinin de görüşünü alarak haber unsurlarını güçlü bir şekilde ortaya koyduğu gerekçesiyle birinciliğe değer görüldü.

        Seçici Kurul ayrıca, Muş’ta yayınlanan 28 Temmuz–7 Ağustos 2010, 13–20 Ağustos 2010 ve 9-26 Ekim 2010, tarihli Haber 49 gazetelerinde yer alan ve Türkiye için önemli bir sağlık konusu olan kot kumlama işinde çalışan işçilerinin hastalığı olan slikozis meslek hastalığının yerel düzeyde sorgulanması, çözüm önerilerini yansıtması ve TBMM’ye kadar olan boyutunu izlemesi nedeniyle Emrullah Özbey’i mansiyona değer buldu.

        Ödüller 21 Nisan tarihinde İstanbul'da Laleli'deki Crown Plaza Old City Hotel'de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ