Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Cevap ve düzeltme

        "http://cep.haberturk.com" isimli internet sitesinin, "http://cep.haberturk.com/gundem/haber/563903-yargida-rusvet-operasyonu" linkinde müvekkilimiz Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı Hasan Erdoğan hakkında, asılsız ve gerçek dışı iddia ve yorumlar yer almıştır.

        Anılan haberde müvekkilimiz Sayın Hasan Erdoğan ile ilgili olarak "gözaltına alındığı" ve diğer tüm iddialar tümüyle gerçek dışıdır. Müvekkilimiz, 2010/Nisan ayında, bir gazetede yer alan haber üzerine bizzat Yargıtay 1. Başkanlığı'na başvurarak, şahsına yönelik haksız ve yersiz iddianın soruşturma açılmak suretiyle incelenmesini talep etmiş; devam eden hukuksal süreci etkilememek amacıyla herhangi bir açıklama yapmaktan özenle kaçınmıştır.

        Sayın Hasan Erdoğan, gözaltına alınmamıştır. Hakkında kendi istemi doğrultusunda Yargıtay tarafından yapılan inceleme dışında herhangi bir yargısal süreç de bulunmamaktadır.

        İddiaya yer verenlerin, genel ve basın etik kurallarına da uymadan ve müvekkilimize cevap hakkı tanımadan söz konusu iddiaları yayınlamaları ve bu konuda kamuoyunu yanlış bilgilendirmeleri, ilgilileri açısında ağır sorumluluk doğuracak niteliktedir. Gözaltına alındığı yönündeki gerçek dışı iddianın teyit dahi edilmeksizin yayınlanmasının "basın özgürlüğü" ile açıklanması mümkün değildir.

        Müvekkilimiz Sayın Hasan Erdoğan hakkında yapılan haksız yayınlarda yer alan iddiaların tümü gerçek dışıdır. Şahsını, mesleki kariyerini yıpratmaya yönelik iddiaları ortaya atan, basında ve internet ortamlarında yayınlayan kuruluş ve kişilerle ilgili her türlü yargısal süreç başlatılacaktır.

        Kamuoyunun bu şekilde ve doğru bilgilendirilmesini vekil olarak saygıyla talep ederiz.

        Hasan ERDOĞAN

        Vekili

        Av. Pınar AKGÜL DOĞUSOY

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ