Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Sülüman'dan Pargalı'ya destek

        HT MAGAZİN / MEMET GÜLER

        Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya Televizyon Ödülleri sahiplerini buldu. Jüri başkanlığını Faruk Bayhan’ın yaptığı, HT Magazin Müdürü Memet Güler, Efe Önbilgin, Mesut Yar, Yüksel Aytuğ, Berna Laçin, Ziya Öztan, Nilgün Öneş, Fatih Ediboğlu’nun jüri olduğu ödül töreninde Ezel, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Fatmagül’ün Suçu Ne, Muhteşem Yüzyıl ve Adını Feriha Koydum arasında yaşanan en iyi drama ödülü kategorisinde kazanan ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisi oldu.

        Öyle Bir Geçer Zaman ki ekibi 6 kategoride ödül almasına rağmen sette çalıştıkları için geceye katılamadı. Jüri özel ödülünün sahibi minik yıldız Emir Berke Zincidi ise sette çekilmiş bir videoyla jüriye teşekkür etti. 32 kategoride ödül verilen gecede en mutlu ekip Muhteşem Yüzyıl’dı. Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinin ekibi ise en iyi polisiye dizisi ödülünü kendileri yerine Arka Sokaklar’ın kazanmasına şaşırdı. Gecenin galibi Muhteşem Yüzyıl ekibi, ödülünü Behzat Ç. ekibine ithaf etti.

        En iyi erkek oyuncu dalında aday olan Erdal Özyağcılar, jüri özel ödülü aldı. Ancak Özyağcılar, bu ödüle tepki göstererek konuşma yapmadan sahneden indi. En iyi erkek oyuncu kategorisinde aday olan Halit Ergenç, doğum gününü oğluyla geçirmek için geceye katılmadı ve “Adayım Pargalı’m” dedi. En iyi erkek oyuncu ödülünde aday olan Kenan İmirzalıoğlu, Halit Ergenç, Okan Yalabık, Erkan Petekkaya, Erdal Özyağcılar ve Erdal Beşikçioğlu’nun yarıştığı kategoride ipi göğüsleyen Okan Yalabık oldu. Yalabık, ödülünü dizilerin 60 dakika olmasını dileyerek aldı.

        Vahide Gördüm jüri özel ödülünü, Behzat Ç.’nin senaristleri Emrah Serbes ve Ercan Mehmet Erdem drama en iyi senaryo ödülünü alırken 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı. Toygar Işıklı ikinci kez Ezel dizisiyle en iyi müzik ödülünün sahibi oldu. Işıklı ödülünü Gökhan Kırdar’ın elinden aldı. Işıklı, Kırdar’a “Büyük müzisyensin. Ödülümü elinden almak gurur vericiydi” dedi. Yahşi Cazibe dizisi komedi alanında tüm ödülleri toplayarak gecenin en çok ödül sahibi olan ekibi oldu. Ekip, 6 kategoride ödül aldı. Hakan Yılmaz ödülünü alırken yaptığı konuşmada “Hamileliği sürecinde ağır kaldırmadığı için anneme, ona ağır kaldırtmadığı için babama teşekkür ediyorum” dedi. Ekip, Selda Özbek ve Peker Açıkalın’ı da unutmadı.

        GECEDEN NOTLAR

        - Kenan İmirzalıoğlu, törenin ardından gerçekleşen after party’de alkolü fazla kaçırınca odasına gittiği sırada koridorda yere düştü. Hayli sarhoş olan yakışıklı oyuncu iki kişinin yardımıyla odasına gidebildi.

        - Karadağlar dizisinin başrol oyuncuları Hatice Şendil ve Burak Sağyaşar iki gün boyunca bir an olsun birbirlerinden ayrılmadı. Geceyi ödülsüz kapatan genç âşıklar, bunu umursamadan after party’de en çok eğlenen çift oldular. Sağyaşar, en iyi kadın oyuncu kategorinde yarışan ancak ödül alamayan sevgilisi Şendil için teselli şampanyası patlattı.

        - Törenin hemen ardından Arka Sokaklar dizisinin oyuncuları Özgür Ozan, Şevket Çoruh ve Berk Oktay, ellerinde rakı kadehleriyle golf arabasına binerek Mardan Palace’ı turladı.

        - Şevket Çoruh, en iyi polisiye dizi kategorisinde rakipleri olan Behzat Ç. dizisinin ekibine “Aslında ödülü siz haketmiştiniz” dedi.

        - Kavak Yelleri’nin Mine’si Aslı Enver ve Küçük Sırlar’ın Demir’i Birkan Sokullu, kameralar önüne ilk kez el ele çıktılar. Aşıklar birbirlerinden bir an olsun ayrılmadı.

        - Can Tanrıyar ve Petek Dinçöz çifti tartıştı. Arkadaşlarıyla muhabbeten dalıp Dinçöz’ü unutan Tanrıyar, eşi kendisini bırakıp odaya gidince herkese “Petek nerede?” diye sordu.

        - Arda Turan’la büyük bir aşk yaşayan güzel oyuncu Sinem Kobal, üzerinde A harfi bulunan yüzüğüyle dikkat çekti.

        - En iyi polisiye dizisi ödülünü Arka Sokaklar alınca, Kenan İmirzalıoğlu Behzat Ç. ekibine dönüp onları alkışladı.

        - Yahşi Cazibe’nin Simge’si Hande Katipoğlu geceye eşiyle el ele katıldı.

        - Antalya TV Ödülleri’ne aday gösterilen ancak törene katılamayan Halit Ergenç, doğum gününü oğlu ve eşiyle birlikte kutlamak istediği için son anda İstanbul’da kalmaya karar verdiğini açıkladı. Ergenç, “Bu doğum günüm oğlumun beni ilk anladığı, bana doğru ilk kez koşarak gelebildiği ve iyi ki doğdun diyebildiği yıl. Herhangi bir spekülasyon olmasını istemem” dedi.

        - İçinde benim de bulunduğum jüri gerçekten doğru karar verdi mi? Ödüller gerçekten hak edenlere mi gitti? Biliyorum bu hafta bunu bol bol konuşacağız. Önümüzdeki pazartesi jürinin değerlendirmeleri üzerinden kendi bakış açımı yansıtan yazımla Bizim Ekran’da buluşacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ