Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Milliyet - Vatan ortaklığında kara bulutlar...

        HABERTURK.COM / ÖZEL HABER

        Geçen hafta, HABERTURK.COM, Demirören ve Karacan grupları arasında gerçekleşen medya ortaklığında şok gelişmeler yaşandığını duyurmuştu. Erdoğan Demirören, bu ortaklıktan alacağı olduğu paralara ilişkin DK Gazetecilik aleyhine, ortağından habersiz icra takibi yaptırmıştı.

        Demirören'den ortağına icra takibi! Haberi için TIKLAYINIZ!

        Dün Gazeteport'ta yayımlanan bir haberde ise Karacan Grubu'nun yönetim kurulundan istifa ettiği ve kayyum atanması için mahkemeye başvurduğu söylendi. HABERTURK.COM'a ulaşan bilgiler, dün itibarıyla gerçekleşmeyen bu istifaların bugün gerçekleştiğini ve bir süredir konuşulan operasyonun hayata geçirildiğini gösteriyor.

        KAYYUM İSTEYECEK

        Ali Karacan, Ömer Karacan ve anneleri Cemile Garan, bugün DK Gazetecilik'in yönetim kurulundan istifalarını noter vasıtasıyla gönderdiler. Böylece 7 kişilik DK yönetim kurulunda üye sayısı 4'e düşmüş oldu.

        Yönetim kurulunda toplantı nisabı (yeter sayısı) 5. Dolayısıyla üç kişinin istifası sonrasında toplantı yeter sayısı sağlanamayacak ve yönetim kurulu işlevini kaybedecek. Bu durumda yönetim kurulunun ortadan kalkmış olduğu gerekçesiyle Karacan Grubu'nun mahkemeye müracaat ederek şirkete kayyum atanması hukuki yoluna gitmesi bekleniyor.

        İki kişilik şirket murakıplarının biri Demirören diğeri Karacan grubundan. Karacan grubu adına DK Gazetecilik'te bulunan murakıbın istifa edip etmediği ise henüz belli değil.

        ÇETİN ANLAŞMAZLIK

        Erdoğan Demirören'in İstanbul 12. İcra Müdürlüğü'ne başvurarak DK gazetecilik aleyhine, ortağından habersiz 40 milyon TL'lik icra takibi yaptırdığı, Milliyet ve Vatan markalarına haciz koydurduğu daha önceden kesinleşmişti.

        Karacan Grubu'nun bu takibe karşılık gecikmiş itiraza başvurması bekleniyor. Şirketin hisse yapısı yüzde 50 – yüzde 50 ortaklık şeklinde. Bu, bir genel kurul toplanması durumunda oylar eşit olduğu için anlaşmazlık devam ettiği sürece yönetim kurulunun seçilemeyeceği anlamına geliyor.

        Demirören Grubu, Karacan Grubu'nun şirkete karşı sermaye yükümlülüğünü yerine getirmediği iddiasında. Buna karşın Karacan Grubu elindeki medya varlıklarının ayni sermaye olarak şirkete konulması yönünde anlaşmaları olduğunu iddia ediyor. Ancak Demirören Grubu, ayni sermayeye konulan bu değerlerin yeterli ve yerinde olmadığı görüşünde.

        ŞİMDİ NE OLACAK?

        Görünen o ki, aradaki anlaşmazlık giderilmediği takdirde, mevcut ortaklık yapısıyla DK Gazetecilik yönetim boşluğuna ve nihayetinde de kayyum yönetimine kadar gidebilir.

        Bu durum karşısında Demirören'in ne yapacağı ise merakla bekleniyor.

        Gelişmeleri HABERTURK.COM'dan takip etmeye devam edin...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ