Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Arınç 'kusuyorum' dedi RTÜK'ten ceza çıkmadı

        GAZETE HABERTÜRK / SALİHAÇOLAK

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın "Afedersiniz, kusmak istiyorum. RTÜK’ün inisiyatif kullanması lazım"dediği TV’deki izdivaç programına RTÜK’ten ceza çıkmadı. Flash TV’deki izdivaç programında bir kadının, kendisine talip olan 65 yaşındaki damat adayına, "Bekaretim var. Villanı üzerime yaparsan evlenirim" demesi üzerine yapılan şikâyetle ilgili programa ‘uyarı’ cezası verilmesinin istenmesi RTÜK’te tartışma yarattı.

        PROGRAMI İZLEDİLER

        CHP ve MHP’li RTÜK üyeleri, izdivaç programlarında ahlaki düzeyin düştüğünü vurgulayarak, "Bekaretim var" deyip, bunun karşılığında düğün pazarlığı olarak ev isteyen bir kadına televizyon ekranında yer verilmesine tepki gösterdi. AK Parti’li üyelerden bazıları bekaretin toplumda geleneklere göre hâlâ önemli olduğunu vurgulayarak "Bunda ne var?" diye programı savundu. Bazı üyelerden, "İstemeyen izlemesin, televizyonu kapatsın" tepkisi geldi.

        RTÜK toplantısında söz konusu programın ilgili bölümü de izlendi. Programda, damat adayı, "Evlenmek istediğim aday bakire olmalı, kapalı olmalı ve 5 vakit namaz kılmalı. Böyle bir eş istiyorum" dedi.

        'BAKİREYİM AMA...'

        Gelin adayı ise, "Ben bakireyim ama kapalı değilim. Ancak evin ve villan olduğunu söyledin. Villayı benim üstüme yaparsan kapanırım ve namaz kılarım" karşılığını verdi. CHP’li üye Hülya Alp bu diyalog üzerine, "Programda bekaretin pazarlık konusu yapılması kabul edilemez. İnsanın bakire olup olmaması, milletin korunması gereken din ve ibadet gerekleriyle bağlantılandırılabilir mi? Bekaret karşılığı inanç pazarlığı olabilir mi? Bu çağdışı kabul edilemez bir durum" diyerek ceza verilmesi gerektiğini savundu.

        RTÜK’ün AK Parti kontenjanından seçilen üyeleri ise "Bekaret geleneklerimize göre önemli" diyerek ceza verilmemesinden yana oy kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ