Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Muhteşem Yüzyıl'a bir sürpriz isim daha

        Başrolünde Halit Ergenç ve Meryem Uzerli’nin oynadığı “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin henüz yayınlanmadan ses getiren Mohaç Seferi sahnesinde sürpriz bir isim de rol aldı. Hürriyet'in haberine göre, Osmanlı ordusunun en önemli birliklerinden ‘Deliler’in başı Deli Sabit’i Demir Demirkan canlandırdı. Ünlü şarkıcı, oynadığı karakter için “Korkunç ve tuhaf gözükmesine rağmen insani bir kişiliği var” yorumunu yaptı.

        ATA BİNMEK ZORLADI

        Demir Demirkan, Mohaç Seferi sahnesinde tasarımcı Serdar Başbuğ’un çizimlerden yola çıkarak hazırladığı kanatlı kostümle kamera karşısına geçti. Onu en çok zorlayan da bu ağır kostümle ata binmek oldu: “Çekim günlerinde sete erken geldim, kostümle ata binip inmeyi çalıştım. Normal kıyafetle binmekten daha zor oldu, çünkü yaklaşık altı kiloluk bir yük vardı üzerimde ve Deli Sabit’in ata sıçrayacak binip inmesi gerekiyordu.”

        3,5 milyon TL’lik hazırlık bütçesiyle Türk televizyon tarihinin en büyük bütçeli projesi olan, Halit Ergenç, Okan Yalabık, Meryem Uzerli, Nebahat Çehre, Selma Ergeç ve Nur Fettahoğlu’nun rol aldığı “Muhteşem Yüzyıl”, yeni sezonda savaş sahneleriyle göz dolduracak. Mohaç Seferi’ni konu alacak bölümlerde Demir Demirkan da yer alacak. Ünlü şarkıcı, Osmanlı ordusunun en önemli birliklerinden olan cesur ve korkusuz ‘Deliler’in başı Deli Sabit rolünde izleyici karşısına çıkacak.

        KORKUNÇ VE TUHAF AMA İNSANİ BİR KİŞİLİĞİ VAR

        “Osmanlı ordusunun önünde kanatlı bir birliğin var olduğunu biliyordum ama onları pek araştırmamıştım. Deli Sabit’i oynayacağım gündeme gelince daha çok araştırdım” diyen Demirkan, canlandırdığı karakter için şunları söylüyor: “Korkunç ve tuhaf gözükmesine rağmen insani bir kişiliği var. Beni en çok etkileyen tarafı, her zaman harekete geçmeye hazır olması. Beklemeye tahammülü olmayan ve bir an önce düşmanı yok edip kazanmaya, amaca ulaşmaya odaklanmış bir karakter.”

        6 KİLOLUK KOSTÜMLE ATA BİNMEK ZORLADI

        Kostüm ve makyaj hazırlığı yaklaşık bir saat süren Demirkan, en çok ata binmekte zorluk çektiğini söylüyor: “Atıma alışmak ve kostümümü tamamlamak için sete bir gün önceden geldim. Bütün gün çalıştık ve ertesi günlerde de çekimden saatler önce sete gelip kostümü geliştirdik. Çekim günlerinde de erken gelip kostümle ata binip inmeyi çalıştım. Normal kıyafetle binmekten biraz daha zor oldu, çünkü yaklaşık altı kiloluk bir yük vardı üzerimde ve Deli Sabit’in ata sıçrayacak binip inmesi gerekiyordu. Bunu biraz çalışmak gerekti.”

        ÇİZİMLERE BAKARAK TASARLADI

        Dizinin kostüm tasarımcısı Serdar Başbuğ, Osmanlı kara ordusunda görevli “Deliler” adlı birliğin çizimlerinden yola çıkarak Deli Sabit için özel bir kostüm hazırladı. Vahşi doğaya uygun olarak tasarlanan kostümün kanat kısmı elde yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ