Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Eskişehir dizilerle şenlendi

        TRT ekranlarında yayınlanacak ve çekimleri Eskişehir'in tarihi Odunpazarı bölgesinde yapılan 'Mor Menekşeler' adlı dizi, yakın arkadaş olan yirmili yaşlarının başındaki üç delikanlının hikayesini anlatıyor. Yapımcılığını Tarkan Karlıdağ Adam Film'in üstlendiği, yeni dönem dizisi 'Mor Menekşeler' yakın zamanda TRT ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

        Senaryosunu Levent Cantek'in yazdığı, yönetmenliğini Serdar Akar'ın üstlendiği dizinin konusu, 1950-1971 yıllarında Ankara'da geçiyor. Dizide, yakın arkadaş olan yirmili yaşlarının başındaki üç delikanlının hikayesini anlatılıyor.

        1950'LERDE GEÇEN BİR HİKAYE

        Sarp Levendoğlu, Umut Kurt, Sinan Tuzcu, Nilay Deniz, Güven Kıraç, Zafer Algöz, Ömür Arpacı, Ayçin İnci gibi isimlerin başrolu paylaştığı dizinin çekimleri Odunpazarı'nda yapılıyor.

        Çekimlerin yapıldığı Odunpazarı'nda dizinin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan başrol oyuncularından Güven Kıraç, 1950'lerde geçen bir hikayeyi çektiklerini söyledi.

        ''Dizimizin adı Mor Menekşeler. 1950'li yıllar... Biliyorsunuz Türk siyasi hayatının çalkantılı dönemlerinden biri. O günleri kendine fon edilmiş bir drama çalışması bu'' diyen Kıraç, şöyle konuştu:

        'GERÇEK OLAYLARDAN ESİNLENİLDİ'

        ''Olay Ankara'da, Hacettepe semtinde geçiyor. Hacettepe Futbol Kulübünün kuruluş günlerine denk düşen bir tarih ayrıca. O günkü yaşantılar, siyasal olaylar, mahallenin inkişafı, gelişimi, değişimi bunun insan üzerindeki bıraktığı etkiler, karakterlerin hepsi aslında o günkü gerçek karakterde karşılıkları var hemen hemen. Ama biz tam olarak 'şu insan bu, bu insan şu' demedik sadece o günkü karşılıklarından bir harman yaptık. Benim oynadığım karakter mesela 'fakir Şükrü'. O günlerde 'fakir Şükrü' diye biri var mı, hayır. 'Kabadayı Akif' yok. Ama bütün bu karakterler yaratılırken o günkü yaşantıdan gerçek olaylardan esinlenerek bu dizi yaratıldı.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ