Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Kuzey saz çaldı, Saçlarını yol getir, merve boluğur kuzey güney'de

        ÖZGÜR UĞUR / HABERTURK.COM

        ozgurugur@haberturk.com

        http://twitter.com/ozgurugur_ht

        6 Ekim'de yazdığım yazıda "Kuzey Güney neden Muhteşem Yüzyıl'ı geçemez?" sorusunu sormuş ve -dizideki kadın karakterlerin güçsüz olduğu tespitinde bulunduktan sonra- yanıtını şu şekilde vermiştim:

        "Gülten Hanım karakterini oynayan Zerrin Tekindor, Aşk-ı Memnu'daki Deniz Hanım karakterindeki performansından çok uzak. Kuzey'in annesi Handan Hanım'ı canlandıran Semra Dinçer yeni yeni açılmaya başladı. Ama dizinin en çok tepki çeken ismi; Öykü Karayel. İki kardeşin aşık olduğu Cemre'yi canlandıran oyuncunun donukluğu, tepkisiz bakışları, sıradan mimikleri ile ortaya "oturmamış bir karakter" çıkıyor. Dolayısıyla dizi birçok sebebin yanı sıra bu haliyle de güçlü kadın karakterleri olan Muhteşem Yüzyıl ile boy ölçüşecek seviyeye gelemez."

        O gün bunları yazdığımda, görüşüme destek verenler çoğunlukta olsa da bana kızanların sayısı da az değildi. Fakat Kuzey Güney'in dün akşamki bölümünü izlerken; 'Cemre' ana kadın karakteriyle dizinin beklentileri karşılayamayacağının herkes tarafından idrak edilmiş olduğunu gördük.

        YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ