Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya İnternet medyası Twitter'da Uludere polemiği

        HABERTURK.COM DIŞHABERLER SERVİSİ

        Amerikan Wall Street Journal Gazetesi'nde yer alan, Uludere olayında istihbaratın ABD insasız hava araçlarından geldiğini haberi Türkiye'de büyük ses getirmişti. Türk Silahlı Kuvvetleri yaptığı açıklamayla haberin gerçeklere dayanmadığını ileri sürdü.

        Haberi yapan muhabir Joe Parkinson bugün twitter aracılığıyla gönderdiği mesajlarda yaptığı haberin arkasında durdu. "Türk askeri yetkilileri makalede yer alan pek çok soruya cevap vermedi" diyen Parkinson 3 hafta boyunca görüş almak için askeri ve devlet yetkililerine başvurduğunu ancak başvurularının cevapsız kaldığını söyledi.

        "ABD YETKİLİLERİ BEYANLARININ ARKASINDA"

        Konuştukları ABD yetkililerinin verdikleri bilginin arkasında olduğunu belirten Joe Parkinson, haberin ABD yetkililerinin beyanatlarında yer alan "ABD hava araçlarının seyri ile Türk uçaklarıyla olan temasları" bilgisine göre hazırlandığını yazdı.

        "Türk uçakları Uludere'deki konvoyu ABD predatörlerinden daha önce görmüş ama bu bilgiyi paylaşmamış da olabilir" diyen Parkinson pek çok şeyin ihtimal dahilinde olduğunu yazdı.

        YENİ SORULAR

        Joe twitterda konuyla ilgili şu soruların da altını çizdi:

        Pradetörlerin bu olaydaki rolü 'tam olarak' neydi?

        Elde ettikleri bilgiler, olayda kullanıldı mı?

        Neden "bölgeyi teketmesi' istendi?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ