Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya İnternet medyası "Bu yasa geçince 'Gazeteci' olacağız"

        Hadi Özışık, internet medyasının yaşadığı zorlukları, yeni projelerini ve gündemdeki başlıkları Balçiçek İlter’e değerlendirdi.

        İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık, İnternet Medyası Kanunu hakkında yasanın bir an evvel çıkması ve internette çalışanlara sarı basın kartı verilmesi gerektiğini defalarca dile getirdiğini ve 2005'ten bugüne kadar göstermiş olduğu çabaları şöyle anlattı:

        "2005'ten beri bu dernek çatısı altında ulaşmadığım kimse kalmadı. Yasamızın çıkmasını istedik. Ben gazeteciyim. Evet ben gazateciyim, sarı basın kartım var, fakat benim yanımda çalışan hiçbir arkadaşın sarı basın kartı yok ya da gazeteci sayılmıyor. İnternet yasası yok çünkü. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Ben çığlık atıyorum, diyorum ki ben sorumluyum. Ne olursunuz beni sorumlu hale getirin diyorum ve 2005'ten beri beni sorumlu yapacak bir adam daha çıkmadı. Sağolsun Bülent Arınç bu işe el attı. Ve nihayet şu an bizim yasamız Meclis'te. Adalet Bakanlığı son bir görüş aldı, Bakanlar Kurulunda değinildi. Bu döneme yetişmeyebilir ama yeni yasama yılında yetişeceğini düşünüyorum. Sayın Bülent Arınç'a buradan tekrar teşekkür ediyorum. Bizim bir toplantımıza geldi ve sıkıntılarımızı dinledi. Bu yasa için bize söz verdi ve şöyle dedi: 'Ben İstanbul'da söz verip, Ankara'ya gidince bu sözümü unutan isnanlardan olmayacağım' ve sözünü unutmadı"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ