Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Diziler ‘Sudan Bıkmış Balıklar’ın yıldızları Burak Sağyaşar ve Ezgi Eyüboğlu dizide entrika değil saf aşkı anlatıyor

        OYA DOĞAN

        GAZETE HABERTURK - HT MAGAZİN

        Yaklaşık bir yıl önce tanıştım Burak Sağyaşar’la. Samimiyetine, mütevazılığına ve romantik tavırlarına ne yalan söyleyeyim önceleri çok şaşırdım. Ama her görüştüğümüzde o hep aynıydı. O Burak’tı, olduğu gibi, hissettiği gibi, düşündüğü gibi yaşayan… Geçtiğimiz haftalarda karşımızda ‘Sudan Bıkmış Balıklar’ dizisinin romantik Selim’i olarak çıktı. Üstelik karşısında ‘Muhteşem Yüzyıl’la keşfettiğimiz Ezgi Eyüboğlu vardı. Selim ve Zeynep aşklarıyla kısa sürede herkesin sevgisini kazandı. Selim romantik ve düşünceli davranışlarıyla kadınları mest, erkekleri sinir etti. Ezgi, naif ve saf Zeynep’i adeta evimizden biri yaptı. Bu saf aşk bizi Yeşilçam tadına geri götürdü. Burak ve Ezgi’yle buluştuğumuzda da o iyilikleri röportajımıza yansıdı. Selim’in tabiriyle ortaya “Dizi güzel, Ezgi güzel, Burak güzel, Oya güzel, röportaj güzel” denilecek bir sohbet çıktı.

        Ezgi, seni Muhteşem Yüzyıl’la fark ettik ve ardından ‘Sudan Bıkmış Balıklar’da başrol olarak karşımıza çıktın. Bu süreç nasıl oldu?

        Ezgi Eyüboğlu: Ben iktisat eğitimi aldım, ardından oyunculuk yüksek lisansı yaptım. Ama hep oyuncu olmak istiyordum. Bu arada internette bazı sitelerde modellik yaptığım yazıyor. Kesinlikle modellik yapmadım. Sonra ‘Kalbim Seni Seçti’de oynadım. Ardından ‘Muhteşem Yüzyıl’ oldu. Büyük bir kitlenin takip ettiği dizide Aybige Hatun gibi güzel bir karakteri canlandırdım. Çok değerli bir ekiple çalıştım. O şansı iyi değerlendirdim ve ‘Sudan Bıkmış Balıklar’dayım.

        Aslında Aybige Hatun çok erkeksi bir kadındı ama âşık olunca tıpkı ‘Sudan Bıkmış Balıklar’daki Zeynep gibi oldu…

        E.E: Çünkü bütün kadınlar günlük hayattaki özellikleri ne olursa olsun aşkta birbirine benziyorlar. Aybige’de bıçkın, erkeksi bir karakterken Malkoçoğlu’yla tanıştıktan sonra özüne döndü. Galiba aşk kadını kadınlığına geri döndürüyor.

        Burak, senin annen Focus Film’in sahibi yapımcı Nilgün Sağyaşar. İster istemez bu sektörün her türlü zorluğuna çocukluğundan itibaren şahit oldun. Peki, neden oyuncu olmak istedin?

        Burak Sağyaşar: 10 yaşından beri oyuncu olmayı istiyordum. Ama annem rüştümü ispatlayana kadar karşı çıktı. Ankara’dan İstanbul’a taşınınca sektöre daha da yakınlaştım. Annemden gizli bir ajansa kaydoldum. Liseden sonra reklamlar ve dizilerde konuk oyunculuklarım olmuştu. Ardından da ‘Yemin’, ‘Küçük Kadınlar’, ‘Karadağlar’ ve ‘Sudan Bıkmış Balıklar’ oldu.

        ‘DİZİYİ İLK BEN KABUL ETTİM’

        ‘Sudan Bıkmış Balıklar’ nasıl doğdu?

        B.S: Ben başka yapım şirketleriyle görüşüyordum. Annemle aramızda bir anlaşma vardı ve ben onun işlerinde yer almayacaktım. Ama hem annemi hem de beni bu projede yer almam için ikna ettiler. Senaryoyu okuyunca Selim’i oynamak istedim.

        E.E: ‘Muhteşem Yüzyıl’dan sonra benim sezonu beklemek gibi bir sabrım yoktu. Senaryoyu okuduğum da Zeynep’i çok sevdim. Bu diziyi ilk ben kabul ettim. Sonrasında Burak oldu. İyi ki birlikte oynuyoruz.

        Dizi kısa sürede çok sevildi. Bunu neye bağlıyorsunuz?

        B.S: Yaz aylarında güzel, samimi bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. İlk bölümlerini Kaş’ta çekmemizin de etkisi oldu. Renkleriyle, genç oyuncuları ve usta tiyatrocularıyla güzel bir iş oldu. O nedenle tuttu.

        ‘AŞKIN DA ZOR OLANI MAKBUL’

        Bence anlattığınız aşkın bunda büyük payı var…

        B.S: Biraz eski Türk filmleri tadında, o eski aşk hikâyelerine benzetiyorlar. Fazla entrikanın olduğu bir dizi değiliz, sadece aşk hikâyesi anlatıyoruz. Onu işlediğimiz için insanlar da nefes almış oldular.

        Bu devirde Selim ve Zeynep’in aşkı gibi bir aşk yaşanabilir mi?

        E.E: En azından hâlâ böyle aşkların var olduğunu umut ediyoruz.

        B.S: Bu iki karakterin içi dışı bir. Birbirlerine karşı çok yalansızlar. Birbirilerini gördükleri an âşık oluyorlar. Onun dışında başka bir şey olamayacağına inanıyorlar. Ben bunun olabileceğine inanıyorum. Aşk bence var.

        Peki, aşk neden artık çabuk tüketilen bir şey oldu?

        B.S: Her şeyi çok çabuk tüketiyoruz. Elimizdeki imkânlar o kadar fazla ki, her şeye çok çabuk ulaşabiliyorsun. Bundan aşk da nasibini aldı. Ama ben dedemlerin zamanındaki aşkı istiyorum. Pastanelerde buluşulsun ve aşkın bir değeri olsun istiyorum.

        Kolay elde edebiliyor olmak mı aşkı tüketti?

        E.E: Her şeyin zoru makbul. Zorla elde edilen şeylerin kıymeti daha iyi biliniyor. Bir şeyin uğruna ne kadar mücadele edersen, onu bulduğunda da kaybetmemek için o kadar çaba sarf ediyorsun.

        Ezgi, hepimiz bir beyaz atlı prensin gelip bizi kurtaracağı masallarla büyütüldük ama gerçek hayatta böyle bir şeyin olmadığını gördük. Böyle aşklar masallarda olduğu için mi Selim ve Zeynep sanal olmasına rağmen insanlar size sıkı sıkıya bağlandı?

        E.E: Zeynep de hep bir şeylerden kurtarılmayı bekliyormuş. Selim de öyle bir karakter ki, gerçekten birçok genç kızın hayalini süsler. Yaptığı sürprizler nedeniyle genç kızlar “Hepimize bir Selim lazım” diyor. Aşk için mücadele ediyorlar.

        Selim’in romantikliği nedeniyle erkekler senden nefret edebilir mi?

        B.S: Erkekler sevdiklerine vakit ayırsınlar.

        E.E: Erkekler Selim’in romantik tavrını örnek almalılar.

        "HATİCE'YE İLK GÖRÜŞTE AŞIK OLDUM"

        Burak, geçtiğimiz haftalarda sevgilin Hatice Şendil’e sürpriz bir doğum günü partisi yaptın. Senin de pek Selim’den aşağı kalır yanın yok, o kadar romantiksin…

        B.S: Hatice’ye değer verdiğim için ona vakit ayırmayı seviyorum. Onun için bir şey yapmak bana külfet gibi gelmiyor. İçimden geldiği gibi yaşıyorum. O yüzden de doğal oluyor. Yoksa benim romantik görünmek gibi bir derdim yok.

        İlk görüşte aşk var mıdır?

        E.E: Benim için aşk ilk görüştedir. O an bir şey hissedersen olur.

        B.S: Ben de inanıyorum. Bana göre aşk kademe kademe olacak bir şey değil. Ben Hatice’ye ilk görüşte âşık oldum.

        Size yeni nesil Romeo ve Juliet diyebilir miyiz?

        B.S: 2012 yılında Selim’e ve Zeynep’e yeni nesil Romeo ve Juliet diyebiliriz

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ