Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Gazeteler Radikal Gazetesinde yazmaya başlayan Tarihçi Yazar Ayşe Hür, Söz Sende'de Balçiçek İlter'in konuğu oldu

        Taraf gazetesinden ayrılan ve geçtiğimiz günlerde Radikal Gazetesinde yazmaya başlayan Tarihçi Yazar Ayşe Hür, Söz Sende'de Balçiçek İlter'in konuğu oldu. Taraf'tan ayrılışıyla ilgili soruları yanıtlayan Ayşe Hür, "Taraf'ta bana sansür de olmadı, teveccüh de yoktu." dedi. Orhan Miroğlu'nun ayrılışı için ise, "AK Parti'ye yakın bir çizgiye kaymıştı. Mutlaka başka gazetede yazacaktır." diye konuştu.

        SANSÜR DE OLMADI TEVECCÜH DE

        Taraf'ın yönetim kadrosuyla çok yakın değildik. Ama hiçbir zaman sansür ile karşılaşmadım. Öyle özel bir teveccüh de yoktu. Derken bir şeyler oldu, evliliklerde de olduğu gibi; Hiçbir problem yoktur aslında ama bir ilgisizlik, sevildiğinden emin olamama hali vardır. Ben de biraz alınganım galiba... Ama Orhan Miroğlu'nun yaşadığı türden şeylerle hiçbir zaman karşılaşmadım.

        MİROĞLU AKP'YE YAKIN BİR ÇİZGİYE KAYMIŞTI

        Orhan Miroğlu ile son karşılaştığımızda Taraf'tan ayrıldığım için bana çok kızgındı. Şimdi o ayrılınca ben şaşırdım açıkçası. Ahmet Altan ile kendisini birbirlerinin simetriği olarak kurgulamış kafasında. Ama anladığım kadarıyla garip bir şey yok. Gazeteler bu tarz tasarruflarda bulunurlar. Bana da sürekli "yazını kısalt" demişlerdir, bu çok doğaldır. Orhan Bey, AKP'ye daha yakın bir çizgiye kaymıştı. Kendince haklı nedenleri vardı. Başka bir gazetede yazacaktır mutlaka.

        1 MAYIS TARTIŞMASINDAKİ TUTUMDAN HOŞLANMADIM

        Dini konulardaki yazılarım ve Fethullah Hoca'yı eleştirdiğim yazım gazetede hiçbir itiraz görmedi. Ama okuyucudan gelen tepkiler olmuştur mutlaka... Mali sorunlarımız da vardı. Taraf ödeme yapamayan bir kuruluş. Bir de 1 Mayıs tartışmalarındaki editöryal tutumu da hiç onaylamamıştım. Berktay, öyle bir çıkış yapabilir, doğaldır. Berktay'ın çıkışı geç kalmış bir çıkıştı ama doğruydu. Ama Taraf'ın editöryal tutumu da sanki Berktay'ın arkasında konumlanmış, herkese laf yetiştiriyor gibiydiler.

        Her şeye rağmen Taraf'a saygım ve sevgim bakidir. Hiçbir zaman onun işlevini, önemini inkar etmem. Darbeciliğe, askeri vesayete karşı Taraf'ın verdiği mücadelenin Türkiye'de bir eşi benzeri yok. Şuanda da hükümete yönelik ciddi eleştiriler getiriyor. Dine ve dindar kesimlere eleştiri getirmiyor, bu bir eksiği benim gözümde.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ