Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Dış basın 'Kardeşliğin sesi gür çıkacak!'

        Ulusal Kanal ile Suriye Radyo ve Televizyonu (SRT) işbirliği anlaşması imzaladı.

        Ulusal Kanal, yaptığı yazılı açıklama ile Suriye resmi televizyon kurumu ile işbirliği anlaşması imzaladığını duyurdu.

        Türkiye - Suriye kardeşliğinin geliştirilmesi için tarihi bir adım olarak nitelendirilen anlaşmanın 8 maddeyi içerdiği duyuruldu. Sekiz maddeden oluşan işbirliği anlaşması ortak televizyon programları yapma, her iki tarafın diğer tarafın haber programlarını yayınlama, yapılan haberleri paylaşma, haberlerin doğru bir şekilde aktarılması için karşılıklı editörler görevlendirme gibi konuları içeriyor.

        Açıklamada şöyle denildi

        Ulusal Kanal ile SRT yalan habere karşı Türkiye ve Suriye halkına gerçeği ulaştırmak ilkesiyle yayın yapacak, bölgedeki mazlumların sesi olacak.

        Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan, anlaşmanın, bölgedeki Büyük Ortadoğu Projesi faaliyetlerine karşı barış ve kardeşliğe hizmet edeceğini vurguladı.

        TÜRKKAN BU ANLAŞMAYLA KARDEŞLİĞİN SESİ GÜR ÇIKACAK

        Türkkan şunları söyledi Ulusal Kanal olarak Suriye televizyonu ile işbirliği etmekten mutluluk duyuyoruz. Suriye büyük bir savaşın içerisinde. Suriye'yi ve aynı zamanda Türkiye'yi de hedef alan bir savaş yaşanıyor. Bu savaş bombalardan önce medya ile başlatıldı. İnsanların kafalarına yalan bombaları atıldı. Emperyalizmin yalanlarına karşı Ulusal Kanal ve SRT gerçekler için işbirliği yaptı. Bu anlaşmayla kardeşliğin sesi, savaşın sesinden daha gür çıkacaktır.

        EL-TURJMAN KARDEŞLİĞİMİZİ İMZALADIK

        Suriye Radyo Televizyonu Genel Müdürü El-Turjman da anlaşmanın Suriye ve Türkiye halklarının kardeşliğine hizmet edeceğini belirtti. El-Turjman anlaşma sonrasında Bu anlaşma Türk halkı ile Suriye halkının kardeşliğinin kağıda geçirilmiş bir halidir. Çünkü bu iki ulus ortak ve kardeştir aynı kadere bağlı. ve bu anlaşma da bize bunu kanıtlıyor, bizim için anlamı budur. Biz kardeşliğimizi ayrıca imzaladık şeklinde konuştu.

        Ulusal Kanal ve Suriye Televizyonu arasındaki işbirliği anlaşması Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak imzalandı. Artık Türkiye kamuoyu Suriye ile ilgili, Suriye kamuoyu da Türkiye ile ilgili gerçek haberlere ulaşacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ