Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Kanallar Habertürk'te Balçiçek İlter'in sunduğu Söz Sende'nin konuğu, Eskidji Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Masis'ti...

        Habertürk'te Balçiçek İlter'in sunduğu Söz Sende'nin konuğu, Eskidji Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Masis'ti...

        Türkiye'ye bankamatik, para sayma makinesi, zırhlı araç gibi birçok yeniliği getiren kişi olarak bilinen Masis, gençlere tavsiyelerde bulundu.

        Bundan 8 yıl önce Balçiçek İlter'in Sabah Pazar eki için yaptığı röportajda "sevgi parayla satın alınabilir" diyen ve kadınları küçümseyen sözleriyle dikkat çeken Ermeni asıllı iş adamı Dikran Masis, 8 yıl sonra aynı soruya, aynı şekilde yanıt verdi. Gençliğinde sosyalist ideallere sahip olduğunu, ancak kapitalizmin kendisini de dönüştürdüğünü, anlatan Masis, İlter'in sorularına bakın ne yanıt verdi:

        "SOSYALİSTTİM, 'PARAYLA SEVGİ BİLE SATIN ALINIR' NOKTASINA GELDİM"

        Dikran Masis: Kapitalizmi iyi araştırırsan, çok berbat bir sistem olduğunu görürsün. Paran varsa adamsın, paran yoksa değilsin. Ben fakir olsam beni çağırır mısın buraya? Çağırmazsın.

        Balçiçek İlter: Bunu diyeceğini biliyordum. Hayır yok öyle birşey. Geçen röportajdada bana bunu demiştin. Ben de demiştim ki hayır yok öyle bir şey. Bir başarı öyküsü olduğu için konuşuyorum. Parayla alakalı değil dedim. Sen de dedin ki parayla alakalı değil. Sen de dedin ki para herşeydir. Parayla sevgi bile satın alınır dedin.Hakikaten öyle düşünüyor musun hala? 8 Sene olmuş.

        Dikran Masis: Ben öyle düşünmüyorum ki, artık Türkiye'nin çoğu öyle düşünüyor. Onlar da inandılar bana.

        Balçiçek İlter: Para ile sevgi satın alınabiliyor mu?

        Dikran Masis: Bunun aksini kimse söylemedi bana. Ben senin o röportajından sonra zannettim ki bütün kadınlar üstüme yürüyecek. Vallahi hiç reaksiyon yok?

        Balçiçek İlter: Erkeklerden de tebrik mi geldi?

        Dikran Masis: Şimdi söyletme bana. Çok önemli bir takım dostlardan geldi. Kapitalizm seni bununla ölçüyor. Biz 68 kuşağı olarak hepimiz sosyalisttik. Ben Mao Tse Tung'nun Kırmızı Kitap'ını okumuş adamım. Ondan sonra döndüm. Çünkü sistem bu.

        Balçiçek İlter: Sosyalistken...

        Dikran Masis: Eşim seyrediyor bu programı.

        Balçiçek İlter: Dördüncü eş?

        Dikran Masis: Evet...

        Balçiçek İlter: Herşey yolunda?

        Dikran Masis: Herşey yolunda. Aman aramızı bozmayalım. Konuyu kapat, bak havadan bahsedelim, gökyüzünden bahsedelim.

        "ÖNCE GAZETECİYİM, SONRA İNSANIM'I KABUL ETMİYORUM"

        Girişimleriyle birçok kez medyada yer alan Dikran Masis, kendisi hakkında atılan bazı manşetlere üzüldüğünü söyledi. Masis, Balçiçek İlter'in "Unutamadığınız bir manşet var mı?" soruna şöyle yanıt verdi:

        "Vatan gazetesinde Eskidji ile ilgili bir haber çıkmıştı. Son derece haksız bir manşetti. Ben Zafer Mutlu'nun bana telefon açıp 'Dikrancım böyle bir şey geldi, bu nedir?' demesini beklerdim. Haberden sonra iki tane başsavcı çağırdı, haberi sordular. Anlattık, 'Bunda bir şey yok, haklısın' dediler ama dostluk bozuldu elbette. Zafer'in cep telefonu artık bende yok. Ben 'Önce gazeteciyim, sonra insanım'ı kabul etmiyorum. Önce insan ol, sonra ne olursan ol. Kefen kaç para ki? Neyin kavgasını yapıyoruz. Ben parayı sevmiyorum zaten ama benim aç versiyonum hiçbir işe yaramaz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ