Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Diziler Meltem Miraloğlu hayalini açıkladı

        Show TV’de cumartesi akşamları ekrana gelen ‘Adını Kalbime Yazdım’ dizisinde Dicle’yi canlandıran genç oyuncu Meltem Miraloğlu, genç yaşında birçok başarıyı yakalamış bir isim. Avrupa Gazeteciler Derneği’nden 2012 yılının en iyi kadın oyuncusu ödülünü kazanan Miraloğlu, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Kısa-ca Film Festivali’nden RTS Bölümü Özel Ödülü’ne de hak kazandı. 3. Antalya TV Ödülleri’nde yılın en iyi kadın oyuncusu ödülüne aday gösterilen Miraloğlu’nun hedefinde Frida Kahlo’yu ve savaşçı bir kadın rolünü canlandırmak var. Miraloğlu ile Adını Kalbime Yazdım dizisini ve dizide canlandırdığı Dicle’yi konuştuk.

        Dicle karakterinden bahseder misin? Dışarıdan fettan bir karakter olarak görülüyor. Gerçekten de öyle mi?

        Dicle’nin çevresindeki arkadaş yapısı kendi kararlarıile değil çevresel baskı sonucu hayatını şekillendiren, kendi istekleri dışında gelişen olaylarda suskun, çoğu zaman çaresiz kalan insanlardan oluşuyor. Dicle’nin bu olayları görüp şahit olmasının yanı sıra kendisinin de ailesi tarafından bunları yaşaması sonucu bu olayların olmaması, özgür olunması gerektiğini savunan, yaşadığı tüm olumsuzlukların içinde olumlulukları benimseyip yolunu çizen, son derece güçlü, dimdik ayakta durabilen akıllı bir kız olması arkadaşları arasında farklılığa sebep oluyor.

        Aslen o yörenin bir çocuğu olmanız, dizideki performansınıza olumlu katkı sağlıyor mu?

        Diyarbakır’da doğdum ama 2 yaşından beri İstanbul’da yaşıyorum. Dizide bu yörenin şivesine aşina olmam olumlu katkı sağlıyor ancak her işimde en iyisine ulaşma arzumun yoğunluğundan ötürü her karaktere çalıştığımda en ince detayına kadar kişilik analizini yapıyorum. Her zaman yapılacak çok şey var, yapmaya devam ediyorum.

        Dicle karakterinin tasvip ettiğiniz veya etmediğiniz özellikleri nelerdir?

        Dicle karakterini sevmemin ve sindirmemin sebepleri Dicle’nin kendi doğruları ile hareket etmesi ve çevresindeki insanların sözlerinden hemen etkilenmek yerine olayları kendi akıl süzgecinden geçirdikten sonra bunlara karar vermesi. Dicle kendi hakkını savunan ve yaşadığı tüm olumsuzlukların içinde olumlulukları benimseyip yolunu çizen son derece güçlü, dimdik ayakta durabilen akıllı bir kız ve elbetteki insani zaafları da barındırıyor.

        'MARDİN DİZİNİN EN BÜYÜK AVANTAJI'

        Dizide Dicle’yi neler bekliyor?

        Dicle’yi insanların hedeflerine ulaşmak için, insanlar tarafından güç mücadelesinin yapılacağı, kimi zaman onu yoracağı, üzüleceği ancak tüm olumsuzluklara rağmen dimdik ayakta duracağı, daha da olgunlaştığı, sorumluluklarının arttığı bir kadın olarak karşımıza çıkacak.

        Dizinin kısa sürede ilgiyle izlenmesini neye bağlıyorsunuz?

        Seyircimizin beğeni ve heyecanla izlediğine inandığım projemizde töre, toplumsal alışkanlıklar, gelenek görenekler ve insani arzular nedeniyle karakterler arasında güçlü bir çatışma yaşanıyor. Tüm bu çatışmaların merkezinde yakalanan aşkların gerginliği hissedilip, olayın merkezinde kadının toplumsal alanda gücü, güçsüzlüğü, belki de çaresizliği çok yönlü olarak işleniyor. Konsept olarak dizimizin hikâyenin geçtiği Mardin’de çekiliyorolması resim olarak da izleyicilerimizin takip etmesinin sebebi diye düşünüyorum.

        'OYUNCULUK ÖZGÜRLÜKTÜR'

        Sette en çok hangi oyuncuyla iyi anlaşıyorsunuz?

        İnsanlara güvenmem için uzun bir süre tanımam gerekiyor. Biz henüz ekibimle tanışma aşamasındayız ama hepsi çok şeker insanlar. Herkesle iyi anlaşıyorum.

        Oyunculukta idealiniz nedir?En çok kiminle aynı projede bir araya gelmek istersiniz?

        Oyunculuk özgürlüktür, sorumluluktur, benim için kendini en iyi ifade etme biçimidir. İnsanı, insan olma duygusunu duyumsama durumudur. Çıktığım bu zorlu ve meşakkatli yolda istikrarla son nefesimi verinceye kadar mesleğimi icra etmek istiyorum. Benim için başlayacağım işte önemli olan işin yapımcısı ve yönetmenidir.

        Dizinin basın toplantısında bölgenin sorunlarından bahseden etkili bir konuşma yapmıştınız. İş adamlarına çağrıda bulunmuştunuz. Bölgeye neler yapılmalı sizce?

        Bu konularla ilgili devlet büyüklerimiz gereken çalışmaları yapıyor ancak iş imkânlarının açılması ve tarihimimari yapı bozulmadan kentleşmenin sağlanıp bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmalıyız.

        Canlandırmak istediğiniz bir rol var mı?

        Frida Kahlo’nun hayatı ve savaşçı kadın rolleri oynamak isterim. Oyunculukta çeşitlilik ve farklılığın tadına varmak isterim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ