Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya İnternet medyası İnternette satışa çıkartılan en ilginç 10 şey ne, bekaretini satışa çıkaran kız, büyükkannesini satan kız, kavanozda hayalet satmak
        1

        Online alışveriş sitelerinden alışveriş veya satış yapmak son yıllarda moda oldu. Bu trendle beraber ‘’Birinin çöplüğü diğerinin hazinesi olabilir’’ mantığında bir satış trendi de gelişti.

        2

        Elektronikten kitaplara, otomobilden giysilere kadar istediğinizi tam olarak bulmanız artık hiç zor değil. Hatta bazen satışa çıkarılanlar insanı hayrete düşürüyor. İşte bugüne kadar internette satışa çıkartılan en ilginç 10 şey…

        3

        1. Büyükanne

        10 yaşındaki İngiliz Zoe Pemberton, bir e-satış sitesinde 61 yaşındaki büyükannesini satışa çıkardı. Küçük kız, ayrıca onu "sinir bozucu ama kucaklanası" olarak tanımladı.

        4

        Şimdi bu az rastlanır örnek ve garip açık arttırmayı görüp kahkahalarla gülebilirsiniz, ancak insanlar bu büyükanne için teklifler vermeye başlamıştı. Alışveriş sitesi, açık arttırmayı kapatarak büyükanneyi kurtardı. Şirket teklifi iptal etmesini, insan ticaretiyle ilgili yönetmeliklere bağladı. Ancak büyükanne daha sonradan bu açık arttırmadan haberi olduğunu ve hiçbir zaman ciddiye almadığını söyledi.

        5

        2. Cornflakes ağırlığı kadar altın eder

        Bu hikaye bizi Amerika’nın Virginia eyaletine götürüyor. İki kız kardeş, normalde 6 tl civarında olan bir kutu cornflakes’i kazançlı bir işe dönüştürdü. Bu kutudaki bir cornflake Illınois eyaletinin şekline sahipti ve kardeşlerin açık arttırmaya çıkardığı cornflake parçası kısa sürede 1,350$’ı aştı.

        6

        Online alışveriş sitelerinde bu tarz ilanlara rastlamak artık sürpriz değil, insanlar bodruma attıkları çöpleri bile karlı satışlara dönüştürebiliyorlar. Günümüz e-ticaret’inin geldiği en önemli nokta da insanların bu popüler portallarda gerekli gereksiz her türden şeyi bulabilmesi.

        7

        3. Hayatın fiyatı

        Times veya Forbes dergilerinde CEO veya COO pozisyonlarındaki varlıklı iş adamlarının hayatlarının milyonlar veya trilyonlar değerinde olduğunun yazdığı yazılara rastlamışızdır. Ama Avustralya’da Ian Usher adlı bir kişi bunu ciddiye aldı ve kendi hayatını satışa çıkardı. Ve tahmin edin ne oldu... Hayatını 4 milyon sterline sattı. Kısa sürede haberlere konu olan adam, bir röportajında bunu neden yaptığını, "Yeni bir hayata başlamaya ihtiyaç duydum" şeklinde açıkladı.

        8

        Yeni boşanan ve umutsuzca yeni bir hayata başlama isteğinde olan adam geçmişte bırakmak istediği mal varlığı ve çevresini online olarak satışa sundu. Buna evi, evindeki her şeyi, işi, motorsikleti, jet-ski ve otomobili de dahildi. Ian Usher’ın bu ilginç hareketi Walt Disney’in de dikkatini çekti ve hikayeyi yayımlamaya karar verdi. Telif hakkından aldığı gelir ve satıştan aldığı para haricinde Ian Usher daha sonra hayatını satmadan öncesi ve sonrasını anlatan bir kitap da yayımladı.

        9

        4. Reklam için müsait

        Birkaç sene önce, bir reklam şirketi reklamını bir boks etkinliğinde göstermeye karar verdiğinde reklamcılıkta yeni bir sayfa açıldı. Televizyon ve arenada yayınlanan maçta tüm dikkatin üzerinde toplanacağı boksöre hayli fazla bir miktar para ödeyerek, markayı sırtına yazdırdılar. Böylece izleyicilerin, boksörün tüm sırtına kaplanmış marka adını görmekten başka bir seçenekleri kalmadı. Bu cesur plan çok ilgi gördü ve herkes bununla ilgili konuşmaya başladı.

        10

        Nebraska eyaletinden Andrew Fischer da bu kampanyadan etkilenerek alnını reklam panosu olarak kullanılmak üzere satışa çıkardı ve 30 gün içinde en yüksek fiyatı verecek kişiye kiralayacağını açıkladı. Anlaşmaya göre Fischer reklam verecek kampanyanın marka adını veya logosunu alnına geçici dövme ile yaptıracaktı. Açık arttırma 322 dolarla son buldu.

        11

        5. Bakire Meryem Sandviç

        10 yıllık bir peynirli sandviç 28,000 dolara satıldı. Yıllar içinde daha lezzetli hale geldiğinden değil, üzerinde ‘’Bakire Meryem’’in silüeti olduğu iddia edildiği için. Sandviçteki silüeti görenler iddiaya hak verdi.

        12

        Yıllar içinde Meryem Ana’nın silüetini taşıdığına inanılan onlarca ağaç, kıyafetlerin üzerindeki su lekesi ve tahmin edemeyeceğiniz kadar ilginç birçok nesne göz önüne alındığında bu da eşsiz bir durum değildi. Bazıları bu nesneleri kendine saklamayı tercih ediyor, bazıları da bunu gelir kaynağına dönüştürüyor.

        13

        6. İnsan Karaciğeri

        Organ bekleyen ve bunun için hayli yüksek paralar ödemeyi göze alan veya bekleme sırasında adını yukarı çıkartmak için her şeyini vermeyi göze alacak insanların listesi giderek kabarırken Florida’da bir kişi bu hassaslığa dikkat çekmek ve bundan fayda sağlamak için karaciğerini satışa çıkardı.

        14

        İlanı yayınlar yayınlamaz onlarca teklif geldi ve internet satış sitesi insan organlarının satışıyla ilgili kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle duruma el koyup satışı durdurmadan hemen önce rakam 5.7 milyon dolar gibi inanılmaz bir meblaya ulaşmıştı. Durup düşününce ilk şok karaciğerini satışa koyan adamla karşılaşmak, ama daha da ilginci insanların normalde ev eşyası veya elektronik için alışveriş yaptığı bir sitede satılık karaciğer aratmak!

        15

        7. Çiğnenmiş Sakız

        Britney Spears’ı bilmeyen var mı? Bir kadın gerçekten ilginç bir teklifle çıktı ve Britney Spears’ın çiğneyip attığı sakıza sahip olduğunu iddia ederek internette satışa çıkardı. Daha da şaşırtıcı olan, birinin bunun için 14,000 dolar ödemesiydi.

        16

        Kadın, sakızı Londra’daki Wembley Arena’daki konserden sonra aldığını söyledi. Sakızın gerçekten Spears’a ait olup olmadığını öğrenmek için tükürük testinden DNA örneği alınabilirdi, ama ilk dakikalardan itibaren artan teklifler göz önüne alındığında bunun pek umursanmadığı ortada.

        17

        8. Brüksel lahanası

        Bir İngiliz vatandaş Andrew Henderson, yılbaşı akşamı için pişirilmiş Brüksel lahanalarını 99.50 pound yani 349.11 liradan satışa çıkardı. Ama para, bağış için toplandı.

        18

        9. Bekaret

        Evet doğru duydunuz! 18 yaşındaki bir İngiliz kız kolej masraflarını karşılamak için bekaretini satışa çıkardı. Satış sitesinin politikalarındaki bir açıktan dolayı bir süre bu ilan kaldırılamadı. Satın almaya oldukça ısrarlı bir iş adamı nadir görülecek bir hareket yapıp, kıza kolej masrafları için ihtiyacı olan tüm parayı verdi ve karşılığında hiçbir şey istemedi.

        19

        Daha sonra bu tarz ilanlar sıklaştı ve dünyanın farklı yerlerinden birçok kız, bekaretini satışa çıkardı. San Diego’dan 22 yaşındaki bir öğrenci bekaretini satışa çıkardıktan sonra gelen teklifler 3.7 milyon doları aşmıştı.

        20

        10. Kavanoza hapsedilmiş hayalet

        Sanırız bu tarihte satışa çıkarılan şeyler içinde en ilginç olanı. Kullanıcı, boş bir kavanozu içinde hayalet olduğuna inandığı gerekçesiyle satışa koydu. Ayrıca bunu satmak istemesini de, kavanozun sahibini tehdit etmeye başlaması olarak açıkladı. ‘Teajay101’ rumuzlu bu kişi, hayaletin kaçmayacağını garanti edemediğini ve kaçarsa hapsedilmiş ‘’siyah şey’’in yan etkilerinden sorumlu olmadığını açıkladı.

        21

        Kullanıcı ayrıca bunun tek yönlü bir satış olduğunu ve geri ödemenin yapılmayacağını da ekledi. Bu gülünç teklif bir hafta içerisinde 50,922 dolara kadar ulaştı. Malesef, kazanan kişi sonunda hayalet için para ödemedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ