Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya lezzet haritasının sunucusu kim, ezgi sertel kim

        Röportaj: Aslıhan KARAGÖZ

        Genelde ekranda tadılan her şey beğeniliyor. Nezaketten mi? Yoksa bilmediğimiz başka bir nedeni mi var?

        Şöyle bir şey var zaten en popüler ve en çok beğenilen lezzetlerin sırrını öğrenmek için gidiyoruz. Ve çekim yaptığımız yerleri en iyi olan yer olarak belirliyoruz. Haliyle çok güzel ve lezzetli oluyor. Ama orada damak tadıma uygun gelmeyen lezzetler de oluyor elbette. Ama benim dikkatli seyircim hemen anlıyor. Mesela “O yemeği beğenmediniz” diyor hemen. Ben açıkça bu kötü, bu yemek ne böyle demem. Nezaketen uygun düşmez. Yeme şeklimden anlayabilirsiniz aslında ya da farklı bir yemekmiş, değişikmiş falan diyorum. Beğenmediğim bir yemeğe asla güzel demem...

        Yemeklerin tadına baktıktan sonra tavrınız abartılı bulunuyor. Katılıyor musunuz?

        Bu göreceli bir durum. Kimilerine göre abartılı olabilir elbette. Çevrelerinde benim kadar gerçekten yemeği seven ve yemek yiyince bu kadar mutlu olan biri yoksa belki abartılı bulabilirler. Ama ben hep böyleyim. beni abartılı bulan o kişilerle yemeğe çıkalım. “Aaaaa siz ekrandaki gibisiniz diyecekler” eminim.

        Ezgi Sertel kimdir? Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Hayatınızda sizinle ilgili bilmemiz gerekenler nelerdir?

        Sıcakkanlı, çalışkan, ailesine düşkün,evcimen, neşeli,hareketli, hayata güzel bakan biriyim.

        Samanyolu TV’ de ve Kanal 7’de yıllarca program ve dizi oyunculuğu yaptınız televizyonculukla tanışmanız nasıl oldu?

        Bir aile dostumuz klibinde oynamam için rica etti. Ben de kabul ettim. Sonra beni Kanal 7’de ‘Kalp Gözü’ programını yapan değerli ağabeyim Süleyman Çobanoğlu ile tanıştırdılar. Çünkü ben dizilerde ve filmlerde oynamayı çok istediğimi söylemiştim. Ardından beni bir televizyon filminde oynattılar ve başarılı buldular. Derken kendimi setlerde buldum. Sonra Samanyolu TV’de ‘Sırlar Dünyası, Büyük Buluşma, Show TV'de Cennet Mahallesi ve Acı Hayat’ dizilerinde oynadım. En son Samanyolu TV’de büyük ilgi gören ‘Tek Türkiye’ dizisinde oynadım. Ve akabinde televizyon programlarına başladım. Kısacası nasipte varsa, Allah nasip ettiyse oluyor. Ben kendimi çok şanslı görüyorum çok şükür.

        Neden ilk olarak oyunculuğu seçtiniz?

        Çocukluğumdan beri oyunculuğa yatkınlığım vardı. Lisede tiyatro grubundaydım. Hep oyuncu olmak istedim ve o yolda yürüme şansını yakaladım.

        Oynadığınız filmlerden ve dizilerden en çok sevdiğiniz hangisi?

        “Tek Türkiye” dizisindeki Zeynep öğretmen karakteri.

        Sunuculuk mu, oyunculuk mu keyif veriyor?

        İkisinin de keyfi ayrı. İki işimi de çok severek yapıyorum ve her daim yapmak istiyorum.

        Habertürk TV’den, Show TV’ye transfer olan ‘Lezzet Haritası’ programının projesi nasıl ortaya çıktı?

        Habertürk TV’den beni görüşme için aradılar. Program müdürü ‘Ebru Yücel’ bir proje düşündüklerini ve bu projeyi benimle hayata geçirmek istediklerini söyledi. Gezi ve yemek programı olacak dediler. Ben daha önce ‘Ezgi ile Şifalı Yemekler’ adlı bir gezi ve yemek programı yapmıştım. Oradan beni biliyorlarmış. Kısacası proje Habertürk TV’ den geldi.

        Yemek kültürünüz zengin mi?Yemek yapmayı seviyor musunuz?

        Çocukluğumdan beri yemekle aram hep iyi olmuştur. Annem, “Sana hiç hadi kızım yemek ye dediğimi bilmem” diyor. Yemek yapmayı ve değişik mutfak kültürlerine ait yemekleri denemeyi seviyorum. Söylemesi ayıp güzel yemek yaparım. Misafir çağıracak bazı arkadaşlarım bana “Ne yapayım? Bana bir mönü hazırlayıp mesaj atar mısın?” diyorlar. Çünkü yıllardır yemek programı yaptığım için ve öğrendiklerimi hayata geçirdiğim için yemek kültürüm gelişti haliyle. Sağ olsunlar çevremdekiler de beni bu şekilde yüceltiyor.

        YEMEK YAPMAK BENİ DİNLENDİRİYOR

        Mutfakla aranız nasıl? En çok hangi yörenin yemeklerini yemeyi ve yapmayı seviyorsunuz?

        Mutfağımda vakit geçirmeyi çoğu kadın gibi ben de çok seviyorum. Yemek yapmak beni çok dinlendiriyor ve çok büyük keyif veriyor. Kendim için bile güzel bir sofra hazırlarım. Ben öğünümü öyle ayaküstü geçirmeyi sevmiyorum. Güzel yemekler beni her zaman mutlu ediyor. Aslında her yörenin ayrı ayrı güzel lezzetleri var. Mesela Karadeniz’de kaymak, Ege’de mezeler ve zeytinyağlı lar, İç Anadolu Bölgesi’nin hamur işleri ve Doğu’muzun kebapları, etleri, içli köftesi, çiğ köftesi, ciğeri… Ete çok düşkünüm. Ama sebzesiz de yapamam. Güzel olan her yemek makbulümdür.

        Dünya mutfağıyla aranız nasıl?

        Özellikle Uzakdoğu mutfağını çok seviyorum. Bir Japon spesiyalitesi olan suşiye bayılırım. Wasabi ve soya sosu da harika bir lezzet. Çin mutfağına ait olan Noddle da vazgeçilmezlerim arasındadır. İtalyan mutfağından risotto var bir de.

        Memet Yaşin ve Vedat Milor’u nasıl buluyorsunuz? Hangisini kendinize daha yakın buluyorsunuz?

        Çok başarılı ve değerli iki ağabeyim. İkisini de çok seviyorum. Ama Mehmet Yaşin’i kendime daha yakın buluyorum. Anadolu formatına daha bir iyi uyuyor.

        Şehir şehir gezmek sizi yoruyor mu?

        Elbette yorucu bir iş yapıyorum. Ama gezdiğim-gördüğüm, yediğim-içtiğim yanıma kâr kalıyor. Bir de ortaya güzel bir iş çıkıp izlenince yorgunluk kalmıyor gerçekten. O zaman yorulduğuma değiyor işte...

        Peki bu kadar çok yemeğin tadına bakarken formunuzu nasıl koruyorsunuz?

        Formumu koruduğumu kim söyledi?.. Kilo aldım son zamanlarda, ama iyi gizliyorum galiba, bu soruyu sorduğunuza göre.

        İzleyicilerinize iletmek istediğiz bir mesaj var mı?

        Yapmak istedikleri şeyleri hiç ertelemesinler ve hep afiyette olsunlar inşallah...

        ‘Lezzet Haritası’ hem iştah açıyor hem keyiflendiriyor'

        Lezzet Haritası’nın diğer programlardan farkı nedir?

        Lezzet Haritası kültür gezi ve yemek programı. Diğer yemek programları gibi sadece yemek yok aslında. Sohbet muhabbet var, eğlence var müzik var, gittiğim ilin tarihi ve önemli gezilmesi gereken yerleri var. Gidilen ilin kültürünü dokusunu her anlamda işliyoruz. Hareketli ve eğlenceli bir program. Akıcı ve sürükleyici. İnsanların iştahını açarken bir yandan da keyiflendiriyor.

        Lezzet Haritası Show TV’de haftada kaç kez yayınlanacak?

        Lezzet Haritası programı, her cumartesi ve pazar günü saat 13.00’te SHOW TV ekranlarında olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ