Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya İnternet medyası instagram'daki bethany mota kim, instagramın en çok takip edilen kızları
        1

        Her gün güneş doğmadan önce 80 küsur siteyi okuyup inceleme maratonuna girişiyorum. Son günlerde bu çalışmalarımdan ilginç bulduklarımı Twitter’dan paylaşmaya da başladım. Bu sabah hizmeti parasızdır, o nedenle kullanmamak tuhaf kaçabilir. “twitter@serdargut”

        2

        Dün de maratona çıkmıştım, sıra “business insider” sitesine gelmişti. Orada çok ilginç bir yazı gördüm. Yazı, sosyal medyanın kraliçesi olarak nitelendirilen Bethany Mota ile ilgiliydi.

        3

        Bethany, 18 yaşına yeni bastı. Liseden geçen yıl mezun oldu. Kuzey California’da anne ve babasıyla oturuyor. Mota’nın Youtube’da açtığı kanalın 4 milyon 800 bin üyesi var Bu Lady Gaga’nın kanalının üye sayısından bile fazla.

        4

        Instagram’da Bethany’nin 2 milyon 200 bin takipçisi bulunuyor. Twitter’da ise 1 milyon 115 bin takipçisi var. Peki bu çocukluktan yeni çıkmış genç kız ne yaptı da bu kadar popüler oldu?

        5

        Bethany, “haul video” denilen yeni trendin süperstarı olarak biliniyor. Bu haul video trendinde, genç kızlar çoğu selfie şeklinde çekilmiş videolarında alışverişte aldıkları yeni kıyafetleri, aksesuvarları hem giyip deniyorlar hem de biz seyircilerine anlatıyorlar. Bethany’nin vermiş olduğum rakamlarından da gördüğünüz gibi bu işe önemli bir talep var ve iyi yapana da iyi para kazandırıyor.

        6

        Bethany’nin moda dünyasında ne kadar önemli hale geldiğini göstermek için sadece şu rakamı vermem yeter zannederim: “Instagram’da 2 milyon 200 bin takipçisi var” dedim ya. Bu rakam Vogue, Elle, Marie Claire, Glamour ve Cosmopolitan’ın Instagram’daki takipçilerinin toplamından daha fazla.

        7

        İnanılacak gibi değil ama genç kız bunu başarmış durumda, şu anda moda dünyasının en güçlü isimlerinden biri o. Bethany bir global trendsetter. Yakında Vogue’un ünlü Yayın Yönetmeni Anna Wintour’u bile gölgede bırakabilecek bu kız bence. Videolarını seyrettim, çocuksu ve çok da doğal anlatıyor. Hafif uçarı, haylaz kızımı seyreder gibi baktım videolara.

        8

        Arkadaşıyla özel sohbet edermişçesine anlatıyor kıyafetleri, hata yapmaktan çekinmiyor, her hatasını da şirinliğe dönüştürüyor. Onun stilisti, yayın yönetmeni yok, modelleri de bulunmuyor, sadece kendisi tek başına var. Yani tam bir 21’inci yüzyıla özgü başarı hikâyesi onunki ve akıllı telefonu da var tabii ki.

        9

        Onunla çekiyor kendi videolarını (selfie) ve yayınladığı anda milyonlar izliyor, gördüğüm kadarıyla her videosunda büyük reklam potansiyeli de var. Türkiye’de dijital ortamda genç kızların açtığı moda blogları çok aktif. “Moda Cadısı, Moda Meleği, Off Ne Giysem, Nur Karaata, Mine Beşoğlu, Nil Ertürk” ve diğerleri çok güzel bloglar hazırlıyorlar.

        10

        Anlayacağınız bu dünyada rekabet hayli fazla, bu da var olan blogların çoğunun kalitesini yükseltiyor. Bunların çoğunda giyilen kıyafetin fotoğrafı ve altında kısa yazılar bulunuyor. Bethany’nin yaptığı gibi video haul işine ilk önce kim, kendi özgün stiliyle girecek bunu da merakla bekliyorum. Benim gördüğüm, en azından dört kızın bu işe çok rahatlıkla girebileceği ve bu işin de onlara yakışacağıdır.

        11

        Unutmayın ki Bethany sadece alışveriş yaparak yılda yarım milyon dolar kazanıyor. Bakalım bizim kraliçemiz kim olacak?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ