Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya güldür güldür'de oynayanlar kimler? güldür güldür oyuncuları ne düşünüyor?

        SHOW TV'nin milyonları kahkahaya boğan mizah programı 'Güldür Güldür'ün sevilen karakterlerini, onlara hayat veren oyunculara sorduk. Alper Kul, Onur Buldu, Doğa Rutkay, Aylin Kontente ve Onur Atilla, oynamayı en çok sevdiği karakterleri ve karakterlerin öyküsünü HT Magazin'e anlattı...

        ALPER KUL:

        'İsmail çok keyifli'

        Güldür güldür için bir çok karaktere girdiniz? En sevdiğiniz tip hangisi?

        İlk skeçlerde oynadığım Ramazan Davulcusu, Alkolik İsmail, Yaşlı İsmail Abla ve Falan Filan Inter Milan'i oynamanın ayrı bir keyfi oldu.

        Süt anne, zenci futbolcu vs bir çok tiplemede sizi izliyoruz, hangisi sizi en çok zorlayan tipleme?

        Marjinal tipleri çıkarmak daha kolay oluyor. Tip ile karakter arasında kalmış normal insanlar daha çok zorluyor.

        İsmail şehir isimlerinden, hayat bilgisine kadar her konuda çok bilgili, sahnede bu diyalogları oluştururken zorlanıyor musunuz?

        Formatı oluştururken en güvendiğimiz yer burasıydı, iyi de çalıştı doğrusu. Skeç rutine girdiğinde Ali kesip doğaçlama bolümünü başlatıyor, biz de prova etmediğimiz bu bölümde doğaçlayarak birbirimize şımarıyoruz. Programın bizim için aslında en eğlenceli kısımları buralar diyebilirim.

        ONUR BULDU:

        'Köpek skeci çok sevildi'

        Bilal karakteri bıçkınlığı ile fenomenler arasında. Sizi en çok hangi tipleme zorluyor?

        Bilal karakterlerinden beni en çok zorlayan sabah sabah cinayet skecindeki tip oluyor. Çünkü onu belli bir enerjide tutmam gerekiyor. Biraz ucunu kaçırdığımda fazla antipatik bir hale gelme riski var. Enerjisi az olduğu zaman ise skeçte ciddi bir tempo düşüşü oluyor. Yani aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık hali.

        En çok konuşulan skeçlerden biri köçekler, dans için çalışıyor musunuz, doğaçlama mı?

        Köçekler skeci çok sevildi. Ben de Çağlar da oynarken çok zevk alıyoruz. Dans doğaçlama değil. İnternetten köçek videolarını izleyerek çalıştık. Çağlar da dans konusunda çok iyi, koreografinin çoğunu o yaptı. Sahneye çıkmadan bir tekrar alıyoruz her halükarda. Çalışmayı ihmal etmiyoruz yani.

        Çeşitli tiplemeler ile görüyoruz sizi en sevdiğiniz hangisi ve neden?

        En sevdiğim tipleme Mehtap'ın libidosu yüksek kocası. Çünkü çok ekstra bir özelliği var ve hareket alanı çok geniş. O kadar yüksek enerjilere çıkma lüksüm oluyor ki bu da bir oyuncu için bulunmaz hint kumaşı oluyor. Ayrıca aralarındaki tutku o ayrılamama hali oynarken beni de güldürüyor. Ama Bahadırın babası da en az bunun kadar zevkli benim için. Söylemeden geçemedim.

        DOĞA RUTKAY:

        ‘Şaşırtmalı olması sürpriz’

        Yeter'in saflığına ve enerjisine herkes hayran, siz Yeter'i nasıl buluyorsunuz?

        Yeter çok bocalayan bir kız... Çok heyecanlı, işinde iyi olmak istiyor ama dili sürçüyor kelimelerle arası hiç iyi değil. Tüm kelimeleri heyecanlanınca birbirine buluyor. Bozuluyor sonra da herkes gülünce.

        Sabah sabah cinayet skecinde Yeter karakteri nasıl çıktı?

        Aslında Sevil Atasoy'dan... Azıcık da Müge Anlı kattım... Çok ciddi bir o kadar da pratik zekâlı hop olayları hemen birbirine bağlıyor...

        Söyleyemediğiniz bazı kelimeler var istatistik, mürüvet, muayenehane gibi... Gerçekten söyleyemiyor musunuz?

        Elbette söylüyorum. Koskoca konservatuvar bitirmiş tiyatrocu için kelimeler en özenli şekilde söylenir. Orada hata yapan Doğa değil 'Yeter'. Yeter kelimeleri söyleyemiyor.. Bu onun defosu. Benim değil.

        Başka kelimeler ile karşılaşacak mıyız?

        Kim bilir? Hazırlık yapmıyorum, bilinçli seçmiyoruz kelimeleri akışına bırakıyoruz. O anda sahnede şaşırtmalı olması herkes için de sürpriz oluyor. Hatta bazılarının sahiden söyleyemediğimi sanmaları bile eğlenceli. Böyle sanmaları da oldukça hoşuma gidiyor. Demek ki işimi yeterince iyi yapıyorum.

        AYLİN KONTENTE:

        'Seyirci velinimetimiz'

        Uzun bir aradan sonra yeniden güldür güldür sahnesindesiniz, özlediniz mi? Nasıl gidiyor çekimler?

        Çok, hem ekibi hem de seyircimizi. Tiyatro özlemimi de bir kısım alıyor. Şahaneyim yani.

        Burcu Ağa bu sezon en sevilen tiplemelerden oldu, nasıl çıktı?

        Çekimler adrenalinli her zamanki gibi, önce mail geliyor. Bakalım yazarlar ne yazmış, nasıl bir tip, sonra sahne provası tek bazen 2 günde ardından seyirciyle buluşan oyuncu. Tiyatro full oluyor. canlı izlemenin ve oynamanın heyecanı başka. Her bölüm bir sürpriz konuğumuz oluyor seyirciye. Burcu Ağa 'Evle beni' skecinde çıkmıştı. Provada denerken buldum. Sonra yönetmenimiz Meltem onayladı, seyirciyle buluşunca biraz değişti. Seyirciyle buluşma çok önemli ben de bazen "Nasıl oldu bu tip" diye konuşurken Meltem "Seyirciyi gör tamamdır" diyor. Seyirci velinimetimiz.

        ONUR ATİLLA:

        Her hafta farklı tiplemeler ile karşımıza çıkıyorsunuz en sevdiğiniz karakter hangisi?

        Bilal'i havaya kaldırdığım tüm skeçleri seviyorum. Hangi tipleme olursa olsun.

        En zorlandığınız tipleme hangisi?

        Bazı şiveleri yapmakta zorlanabiliyorum. Sağolsun bütün şivelere hakim bir kadromuz var, yardımcı oluyorlar.

        Çok sevilen görgüsüz İbrahim karakteri nasıl çıktı?

        Görgüsüz İbrahim parasının hesabı belli olmayan zenginlerden. Bazen onları televizyonda gerçek kişiler olarak görebiliyoruz. Anlatacak tek özelliği parası. Biz de bunun altını ne kadar çizersek o kadar gülünç oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ