Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Şa­han Gök­ba­kar 'Recep İvedik 4' habertürk röportajı mehmet çalışkan

        Röportaj

        Mehmet ÇALIŞKAN / HT Magazin

        ‘Re­cep İve­dik 4', 21 Şubat'ta iz­le­yi­ci­ye 117 da­ki­ka­lık kah­ka­ha fır­tı­na­sı sunacak. Şa­han Gök­ba­ka­r'­ın ‘Halk Kah­ra­ma­nı­' slo­ga­nıy­la ya­rat­tı­ğı ‘Re­cep İve­di­k', se­ri­nin ye­ni fil­miy­le 10. Yı­lı­nı da kut­la­ya­cak. ‘Ce­lal ile Ce­re­n'­den son­ra Ça­ma­şır­ha­ne Fil­m'­in ikin­ci ya­pı­mı olan filmde kıl­lı, agresif ve kompleksli kah­ra­ma­nı­mız bu kez ço­cuk­la­rın top sa­ha­sı­nı kur­tar­mak için bir ada­da dü­ze­le­nen ya­rış­ma­ya ka­tı­la­rak ma­ce­ra­dan ma­ce­ra­ya sü­rük­le­ne­cek.

        Şa­han Gök­ba­kar, yap­tı­ğı­mız rö­por­taj­da il­ginç açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. Gök­ba­kar, Ata De­mi­rer, Şa­fak Se­zer ve Cem Yıl­maz ile bir­lik­te rol ala­ca­ğı bir fil­min ya­pım­cı­lı­ğı­nı yap­mak is­ti­yor. Ne var ki Yıl­ma­z'­ın işin için­de ol­mak is­te­ye­ce­ğin­den emin de­ğil. Pe­ki ne­den? Şa­han Gök­ba­kar, ken­di­si­ni her film­den ön­ce eleş­ti­ren­le­re ne­den ‘Kıs­ka­nı­lı­yor ola­bi­li­ri­m' de­di. Gök­ba­kar, ay­rı­ca ken­di­si­ne so­ru yö­nel­ten va­tan­daş­la­ra da il­ginç ce­vap­lar ver­di.

        'Re­cep İve­dik', dört yıl aradan son­ra ru­hu­nuz­da na­sıl fır­tı­na­lar es­tir­di?

        Sü­per bir kah­ra­ma­na ara ver­mek için 4 yıl uzun bir sü­re. Bu sü­re için­de ye­ni­si­ni çek­me­miz için bir çok ta­lep alı­yor­duk. "Ta­mam biz 'Ce­lal ile Ce­ren'i de sev­dik ama 'Re­cep İve­dik'i de is­ti­yo­ruz" di­ye ma­il yağ­mu­ru­na tu­tul­duk. Bir kez da­ha gör­dük ki 'Re­cep İve­dik'e kar­şı du­yu­lan sev­gi baş­ka bir bo­yut­ta. As­lı­na ba­kar­sa­nız dör­dün­cü film için yap­tı­ğı­mız prog­ram bir yıl son­ra çek­me üze­ri­ney­di.

        Ne­den bir yıl son­ray­dı, ne ol­du da öne al­dı­nız, ‘Issız Ada' fikri nasıl çıktı?

        Baş­ka film pro­jem var­dı. 'Re­cep İve­dik'in ara­la­rın­da iki film ol­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz. Bun­dan son­ra 'Re­cep İve­dik'ler ar­ka ar­ka­ya gel­me­ye­cek. Or­ta­ğım ve ya­pım­cı­mız Em­rah Ço­ban ile ye­mek yi­yor­duk. Em­rah'a "Re­cep İve­dik, Sur­vi­vor'a git­se ne ko­mik olur de­ğil mi?' di­ye sor­dum. Em­rah, 'Çok gü­zel olur' de­dik­ten son­ra 'Re­cep İve­dik'i ada şart­la­rın­da ha­yal et­tik ve çok gül­dük. Son­ra ofi­se dö­nüp ko­nu­yu di­ğer or­ta­ğım ve yö­net­me­ni­niz To­gan'a aç­tım. To­gan da 'Abi, yı­kar or­ta­lı­ğı, mil­le­ti de­lir­tir' de­yin­ce se­nar­yo­yu ka­ra­la­ma­ya baş­la­dım. Baktık hikâye oturmuş. ‘Haydi' dedik.

        ‘AÇLIĞA TAHAMMÜL EDEMEYEBİLİRİM'

        Si­zin ‘Issız Ada' gibi bir yarışmaya git­ti­ği­ni­zi ha­yal ede­lim. Ora­da nasıl biri olurdunuz?

        Aç­lık kıs­mı­na ta­ham­mül ede­me­ye­bi­li­rim. Ne var ki oyun­lar­da ba­şa­rı­lı olu­rum. Çe­kim­ler­de­ki oyun­lar­da ken­dim ya­rış­tım, dub­lör kul­lan­ma­dım. Çe­kim­ler­de­ki ya­rış sah­ne­le­rin­de film hi­le­si de ya­pıl­ma­dı. Spor­cu olan Ba­rış Gül'ü oyun­lar­da geç­tim. Ben at­la­dım, Ba­rış da at­la­dı. Ba­rış, he­de­fe

        benden 10 sa­ni­ye son­ra ulaş­tı. Karnım tok ulursa iyi yarışmacı olurdum.

        Issız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız üç şey ne olurdu? Lütfen teknolojik ürünler olmasın...

        Bilmem, hiç düşünmedim. En iyisi ben ıssız adaya hiç düşmeyeyim. Boş ver, böyle bir hayal kurmayalım. Ne gereği var? İlle de düşeceksem yanımda birkaç sevdiğim insan olsun. Birlikte başımızın çaresine bakarız herhalde. Birlikten güç doğar. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Değil mi ya?

        Film­de­ki Koç Ai­le­si mu­hab­be­ti ne­dir?

        'Re­cep İve­dik', ço­cuk­la­rın top sa­ha­sı­na apart­man di­kil­me­si­ni en­gel­le­mek için pa­ra bul­ma pe­şin­de. Bu ama­cı­nı ger­çek­leş­tir­me­nin bir yo­lu da zen­gin

        ve ün­lü in­san­la­rı ara­ya­rak yar­dım is­te­mek­ten ge­çi­yor. Ak­lı­na ilk Koç Ai­le­si ge­li­yor. Di­ğer bir es­pri­ de Öz­ge Ulu­soy'u Ulu­soy Ai­le­si'nden san­ma­sı.

        Koç Ai­le­si tep­ki gös­ter­di mi?

        Ha­yır, bir tep­ki gel­me­di. Hoş­la­rı­na gi­de­ce­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum. Za­ten sağ olsun Ali Koç be­ni çok se­ver.

        Twitter ilanı sonrası oyunculuk için 20 bi­ne ya­kın ta­lep gel­di. Bu ka­darını bek­li­yor muy­du­nuz?

        İşin il­ginç ya­nı ta­lep­te bu­lu­nan­la­rın oyun­cu ol­ma­ma­la­rı. Ara­la­rın­da ev ha­nım­la­rı da var­dı öğ­ret­men de, öğ­ren­ci de. Türk hal­kı­nın için­de hep bir oyun­cu­luk yap­ma is­te­ği var­mış. 'Re­cep İve­dik'te ün­lü­ler ol­mu­yor. 'Re­cep İve­dik'in dün­ya­sı­na böy­le da­ha gü­zel adap­te olu­nu­yor. Böylesi daha iyi.

        'Re­cep İve­dik'in ürün­le­ri­ni ne­den çı­kar­mı­yor­su­nuz?

        Em­rah Ço­ban: 'Re­cep İve­dik'in bir ani­mas­yon ka­rak­teri çi­zil­di. 'Re­cep İve­dik'i bir sü­per kah­ra­man ka­rak­ter ha­li­ne ge­tir­me yö­nün­de­ki ama­cı­mı­za uy­gun ola­rak ar­tık 'Re­cep İve­dik'te Şa­han'ın yü­zü­nü de­ğil o ani­mas­yon ka­rak­te­ri kul­la­na­ca­ğız. 'Re­cep İve­dik'in ürün­le­ri için girişimimiz oldu. Fil­mi çek­me­ye bir an­da ka­rar ver­di­ğimiz için ürün­le­ri gös­te­rim za­ma­nı­na ye­tiş­tir­me­miz müm­kün ol­ma­dı. Gö­rüş­me­le­ri­mi­zi yap­tık bir sü­re son­ra oyun­cak­lar­dan, ku­pa­la­ra ka­dar bir çok 'Re­cep İve­dik' ürü­nü çı­kar­ta­ca­ğız. Her ürün­de de Şa­han'ın yü­zü de­ğil sö­zü­nü et­ti­ğim ani­mas­yon ka­rak­ter yer ala­cak.

        Ürünleri bu­gü­ne ka­dar ne­den dü­şün­me­di­niz?

        Rek­lam­la­rın­da rol al­dı­ğım şir­ket­le yap­tı­ğım an­laş­ma­dan do­la­yı. Bu ne­den­le 'Re­cep İve­dik' ürün­le­ri ko­nu­sun­da bugüne kadar bir gi­ri­şi­mi­miz ola­ma­dı. Rek­lam ya­sak­la­rın­dan do­la­yı be­nim yü­züm baş­ka bir yer­de ola­mı­yordu ama bir Fransız'a çiz­dir­di­ği­miz ani­mas­yon ka­rak­ter ko­nu­sun­da bir sı­kın­tı yok. Okul çan­ta­la­rın­dan hav­lu­la­ra ka­dar ak­lı­nı­za ge­le­bi­le­cek her ürü­nü çı­kar­ma­yı plan­la­dık. Yakın bir zamanda ürünlerimiz çıkacak.

        Ye­ni fil­min di­ğer­le­rin­den da­ha ko­mik ol­du­ğu­nu dü­şü­nülüyor. Sizce de öyle mi?

        Evet, bi­ze de bu yön­de bir çok ge­ri dö­nüş­ ol­du. 'Re­cep İve­dik 4'ün en çok iz­le­nen 'Re­cep İve­dik 2'den de daha ko­mik ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­ruz. İz­le­yi­ci sa­yı­sının artmasıyla birlikte şimdi da­ha çok iz­le­ne­bi­le­ce­ği­mi­zi dü­şü­nü­yo­rum.

        Siz­ce sizi eleş­ti­ren­ler ne­den 'Re­cep İve­dik'in dü­şün­ce­le­ri­ne, yap­ma­ya ça­lış­tık­la­rı­na bak­mı­yor­?

        Sa­nı­yo­rum kıl­lı mıl­lı vü­cut ya­pı­sın­dan, ar­go ko­nuş­ma­sın­dan, ka­ba sa­ba ha­re­ket­le­rin­den do­la­yı ba­zı ki­şi­ler 'Re­cep İve­dik'e kar­şı ön yar­gı için­de­ler. Oy­sa 'Re­cep İve­dik' te­miz kalp­li, iyi şey­ler yap­ma adı­na ba­şı­nı hep be­la­ya so­kan bir tip. Yeni filmde ço­cuk­la­rın top sa­ha­sı­ için at­ma­dı­ğı tak­la kal­mı­yor.

        ELEŞTİRİLERDEN YIPRANMIYORUM

        'Re­cep İve­dik' üze­rin­den dö­vül­me­ye ça­lı­şıl­ma­nız psikolojinizi na­sıl et­ki­li­yor? Öfkeleniyor musunuz?

        Evet, ba­na kar­şı ön yar­gı­la­rı olan­lar 'Bu da özel ha­ya­tın­da Re­cep gi­biy­miş' di­yen­ler var. Ne­den­se yap­tı­ğı­mı­zın bir ko­me­di fil­mi ol­du­ğu­nu, baş­rol oyun­cu­su­nun fil­min kah­ra­ma­nıy­la öz­deş­leş­ti­ril­me­me­si ge­rek­ti­ği­ni es ge­çi­yor­lar. Psi­ko­lo­jim hiç de et­ki­len­mi­yor. Çün­kü ben eleş­ti­ri­le­rin ol­ma­sı­nı do­ğal bir ref­leks ola­rak ka­bul edi­yo­rum. Be­ni 10 yıl­dır ta­nı­yor­sun. Bir gün ol­sun yıp­ran­dı­ğı­mı gör­dün mü? En çok 2008- 2009'da eleş­ti­ril­dim. Ora­la­rı geç­tiy­sek bun­dan son­ra da bir şey ol­maz.

        Sizi kıskanıyorlar mı?

        Kıs­ka­nı­lı­yor ola­bi­li­rim. Her­kes çok ba­şa­rı­lı iş­ler yap­mak is­ter, her­kes yap­tı­ğı işin te­pe­de ol­ma­sı­nı ar­zu­lar. Bu­nu ba­şa­ran­lar var, ba­şa­ra­ma­yan­lar var. Ba­şa­ra­ma­yan­lar bir kıs­kanç­lık içi­ne gi­rebilirler ama ya­pa­cak bir şey yok.

        Eleş­ti­ri­le­r as­lın­da 'Sa­nat sa­nat için­dir' ile 'Sa­nat halk için­dir' kav­ga­sın­dan mı kay­nak­la­nı­yor?

        Ola­bi­lir. Ben bir ko­me­di fil­mi­nin kah­ra­ma­nı­nı can­lan­dı­rı­yo­rum. Mil­yon­lar­ca ki­şi be­ni se­vi­yor, 'Re­cep İve­dik'i se­vi­yor, film­le­ri­mi iz­le­yip eğ­le­ni­yor­lar. Ha­ya­ta bu tarz­da bak­ma­yan­lar, 'Re­cep İve­dik'ten ra­hat­sız ola­bi­lir­ler. Ne var ki ha­yat sa­de­ce ken­di­le­ri­nin is­te­di­ği tarz­da ya­şan­maz, kim­se de ken­di­le­ri­nin is­te­di­ği tarz da ya­şa­mak zo­run­da de­ğil. Çok ağır ko­nu­lu film­le­ri se­ven­ler de var. Eleş­tir­men­le­ri­miz de öy­le film­le­ri se­vi­yor. San­ki o tür film­ler si­ne­may­mış da bi­zim­ki­ler de­ğil­miş gi­bi. On­lar da bir si­ne­ma tü­rü, bi­zim­ki­ler de. Şu an­da ço­ğun­luk bi­zim tü­rü­mü­ze il­gi gös­te­ri­yor. Bu ko­nu­da ne ya­pa­bi­li­rim, ne yap­ma­ mı bek­li­yor­lar? Kim­se ku­su­ra bak­ma­sın böy­le de­vam ede­ce­ğim. 'Re­cep İve­dik', ço­ğun­lu­ğa hi­tap eden bir halk işi. Bun­da yan­lış olan ne­dir?

        Film­le­ri­niz­den alınan Rü­sum Ver­gi­si'nden yakla­şık 120 fil­me kre­di ve­rildi. Kredinin sa­nat film­le­ri­ne ve­ril­me­si­ne ra­zı mı­sı­nız?

        Bizim film­le­ri­miz­den ge­len pa­ra­lar­la bi­zi eleş­ti­ren­ sinemacılar be­ğen­dik­le­ri film­ler çe­ki­yor. Bizi beğenmeyen eleş­tir­men­le­rin be­ğen­di­ği film­ler or­ta­ya çı­kı­yor. Bizi eleş­ti­rir­ken bu­nu da dü­şün­me­le­ri ge­rek­iyor. Ken­di be­ğen­dik­le­ri film­le­rin çe­kil­me­si­ne ola­nak sağ­la­dı­ğı için bi­zim film­le­ri­mi­ze 'Gü­zel filmler' de­me­le­ri­ne bek­le­mi­yo­rum ama en azın­dan bi­zim iş­le­ri­mi­zi bu ka­dar de­ğer­siz kıl­ma­ma­la­rını bekliyoruz. Bir ke­nar­da du­rup 'Bun­lar da film mi? Bun­la­rı iz­le­yen in­san­la­ra şa­şı­rı­yo­ruz' de­mek ye­ri­ne 'Bu film­ler sa­ye­sin­de genç si­ne­ma­cı­lar ve­ya Ze­ki De­mir­ku­buz gi­bi ya­şı­nı al­mış yö­net­men­ler al­dık­la­rı öde­nek­ler­le

        film çe­ki­yor' di­ye dü­şün­me­le­ri ge­re­kmiyor mu? Film­le­ri­mi­zi iz­le­yen­le­re ve biz­le­re bi­raz da­ha an­la­yış­lı ola­bi­lir­ler. Sa­de­ce 'Re­cep İve­dik'e de­ğil di­ğer­le­ri­ne kar­şı da aynı şekilde an­la­yış­lı ol­ma­la­rı ge­re­ki­yor.

        Han­gi film­le­re?

        'Dü­ğün Der­nek'e, Ata Demirer'in, Cem Yıl­maz'ın, Mah­sun Kır­mı­zı­gül'ün, Öz­can De­niz'in film­le­ri­ne. Bu film­le­ri eleş­ti­rir­ken ha­ka­ret içe­ren söz­ler kul­la­nıl­ma­ma­lı. Si­ne­ma as­la bir züm­re­ye ait de­ğil­dir. Onların ki sinema da bizimkiler değil mi?

        Her da­im oyun­cu­luk mu ya­pa­cak­sı­nız yok­sa pat­ron olup baş­ka­la­rı­na da film çe­ker mi­si­niz?

        Ça­ma­şır­ha­ne Film'i kur­ma­mı­zın ne­den­le­rin­den bi­ri de bu­dur. Baş­ka­la­rı­nın film­le­ri­ne de ya­pım­cı­lık yap­mak is­ti­yo­ruz. İl­le de ko­me­di film­le­ri ol­mak zo­run­da de­ğil. Bu­nun ya­nı sı­ra iki, üç ka­fa ko­med­yen bir ara­ya ge­lir bir film­de de rol ala­bi­li­riz.

        Ka­fa ko­med­yen?

        Tek baş­la­rı­na bir fil­mi sırt­la­ya­bi­len ko­med­yen­ler­den söz edi­yo­rum. Da­ha hiç bir ko­med­yen ar­ka­da­şım­la ko­nuş­ma­dım ama öy­le bir kom­bi­nas­yo­nun gü­ zel ola­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yo­rum. Ken­di­le­riy­le bir ara­ya ge­lip bu konuyu ko­nu­şa­ca­ğım.

        Kim­ler­le?

        Ata De­mi­rer, Şa­fak Se­zer ile. Ta­bi Cem Yıl­maz, Rus­sell Cro­we ile ça­lı­şı­yor. Bi­zim­le ça­lış­ma­ya­bi­lir. Cem'e ula­şa­bi­lir mi­yiz bil­mi­yo­rum. De­ne­ye­ce­ğiz ta­bi. İn­şal­lah böy­le bir pro­je­yi be­ce­re­bi­li­riz. İzleyici çıldırmaz mı? Çıldırır.

        He­pi­niz se­nar­yo ya­za­bi­li­yor­su­nuz. O pro­je­nin se­nar­yo­su­nu kim ya­za­cak?

        Or­tak da ya­za­bi­li­riz, bi­ri­miz de. Bel­ki de he­pi­mi­zin hem fi­kir ol­du­ğu dı­şa­rı­dan bi­ri de ya­za­bi­lir. So­nuç­ta or­ta­ya çı­kan se­nar­yo­da he­pi­miz mu­ta­bık ola­ca­ğız ki birlikte oynayalım.

        Gü­nü­müz­ şartlarında sizce ko­med­yen­le­rin en bü­yük so­run­la­rı ne­ler­dir?

        Tek­no­lo­ji ve in­ter­ne­tin de et­ki­siy­le dün­ya­nın de­ği­şi­me uğ­ra­ma­sı in­san­la­rın duy­gu ara­lı­ğı­nı ve bir­bir­le­riy­le olan iliş­ki­le­rinin tar­zı­nı de­ğiş­tir­miş ola­bi­lir. Ne var ki bu du­rum ko­me­di üre­ti­min­de bir sı­kın­tı ya­rat­ma­dı. Ak­si­ne bu du­rum ko­me­di­ye ye­ni kay­nak­lar sağ­la­dı.

        Ha­ya­tı­nı­zı yö­ne­tir­ken si­ze güç ve­ren un­sur ne­dir?

        Ai­le­min, çok ya­kın ar­ka­daş­la­rı­mın, pa­ra ve za­man har­ca­yıp be­nim film­le­ri­me gi­den in­san­la­rın mut­lu­lu­ğu. Bu in­san­la­rın mut­lu­lu­ğu ha­ya­tı­mı yö­ne­tir­ken ba­na bü­yük bir güç ve­ri­yor.

        Ha­ya­tı­nı­zı yö­ne­tir­ken gü­cü­nü­zü kay­bet­me­ye ne­den olan un­surlar ne­lerdir?

        Za­man za­man ün­lü ol­ma­nın de­za­van­ta­jı olan sü­rek­li göz önün­de ol­ma du­ru­mu be­ni faz­la­sıy­la yo­ru­yor. Böy­le za­man­lar­da Em­rah ile To­gan'a 'Ben bu ara­lar çok sı­kıl­dım' de­yip ken­di­mi bir baş­ka ül­ke­ye atı­yo­rum. So­kak­lar­da ra­hat ra­hat yü­rü­mek be­ni din­len­di­ri­yor. Şarj olup ülkeme dö­nü­yo­rum.

        Gü­ney Ko­re ge­zi­si de bu amaç­la mıy­dı?

        Ha­yır, gö­rün­tü ola­rak be­nim için­de ol­ma­dı­ğım Ça­ma­şır­ha­ne Film'in bir te­le­viz­yon prog­ra­mı­nın de­mo­su­nu çek­mek için Ja­pon­ya'ya git­miş­tik. Ben de hep meş­hur Gü­ney Ko­re – Ku­zey Ko­re sı­nı­rı­nı me­rak edi­yor­dum. Oralara kadar gitmişken o sı­nı­rı gör­mek için Ja­pon­ya'dan Gü­ney Ko­re'ye geç­tik.

        ‘BU ŞEKİLDE HİÇ BİR KIZ SENİNLE EVLENMEZ'

        Ar­tık er­ken kal­kı­yor­su­nuz. Ne ol­du da dü­ze­ni­niz de­ğiş­ti?

        Ee­e, ar­tık iş ada­mı ol­dum. Bir şir­ke­ti­miz var, öy­le ay­lak ay­lak ol­maz ar­tık. Ça­lı­şan­lar ve or­tak­la­rım Em­rah ile To­gan özen için­de bu­ra­ya ge­lir­ken be­nim işe gel­me­yi sav­sak­la­mam ol­maz ki. Ayıp olur.

        An­ne­niz 'Bu şe­kil­de hiç bir kız se­nin­le ev­len­mez' de­miş­ti.

        Evet, bu söz ku­la­ğım­da hep bir kü­pe ola­rak du­ruyor. Şir­ket yok­ken öğ­le­den son­ra 3'de uya­nı­yor­dum. İki sa­at son­ra da ha­va ka­ra­rı­yor­du. Gü­ne­şin ener­ji­si­ni hiç al­mı­yor­dum. Uzun sü­re böy­le bir ha­yat ya­şa­dım. Ar­tık 9 – 10'da kal­kı­yo­rum. Ar­tık sa­de­ce ken­di­me de­ğil, şir­ke­te, bu­ra­da ça­lı­şan­la­ra ve or­tak­la­rı­ma kar­şı so­rum­lu­luk­la­rım da var.

        Dün­ya­ya gel­me mis­yo­nu­nu­zun ne ol­du­ğu­na ina­nı­yor­su­nuz?

        Bir mis­yon­la mı gel­dim yok­sa o mis­yon ba­na son­ra­dan mı yük­len­di bil­mi­yo­rum ama mis­yo­num in­san­la­rı gül­dür­mek.

        İZLEYİCİ DE SORDU

        Ka­an Ça­lış­kan: 'Re­cep İve­dik 4'ü ne­den ya­rı yıl ta­ti­lin­de gös­ter­me­di­niz? 'Re­cep İve­dik' yaş­lan­dık­ça he­def kit­le­si­nin ya­şı da mı bü­yü­yor?Böyle bir durum var mı?

        Ha­yır, böyle bir durum yok. He­def kit­le­mi­zin ya­şı de­ğiş­mi­yor. Ak­si­ne ye­ni ne­sil­ler de 'Re­cep İve­dik'i ya­ka­lı­yor. Ön­ce­lik­li he­def kit­le­miz yi­ne ço­cuk­lar ve genç­ler. Son­ra bü­yük­ler ge­li­yor. Ya­rı yıl ta­ti­li­ne ye­tiş­ti­re­me­dik. Bir de biz 'Re­cep İve­dik'i hep ay­nı ta­rih­ler­de gös­te­ri­me çı­kar­tı­yo­ruz. Ya­rı yıl ta­ti­li bu yıl bi­raz da­ha er­ken ta­ri­he denk düş­tü.

        Ay­sel Gök­çe Em­sal: 'Re­cep İve­dik 4' için ne­den dört yıl bek­le­di­niz? Bir yıl için­de iki ayrı film çe­kmeniz mümkün değil mi?

        Üç­le­me yap­tık­tan son­ra bir yor­gun­luk ol­du. Bir de şir­ket ku­rup baş­ka film­ler de dü­şün­me­ye baş­la­dık. Se­nar­yo­la­rı­nı ben ya­zar­sam yıl için­de iki

        film zor. Baş­ka­sı­nın yaz­dı­ğı se­nar­yo olur­sa iki ayrı film ola­bi­lir.

        Gi­zem Akar: 'Re­cep İve­dik'i ne­den di­zi ha­li­ne ge­tir­mi­yor­su­nuz? Film­le­ri­niz­den bi­rinin konusu üni­ver­si­te sı­nav­la­rıy­la il­gi­li ola­bi­lir mi?

        Her haf­ta öy­le bir yo­ğun­luk için­de 'Re­cep İve­dik' di­zi­si pek müm­kün de­ğil. As­lın­da film­le­ri­miz­den bi­ri üni­ver­si­tey­le il­gi­liy­di. Hat­ta se­nar­yo­su­nu bi­raz ka­ra­la­mış­tım ama son­ra fik­ri­mi­zi de­ğiş­ tir­dik. Ne var ki bun­dan son­ra­ki film­le­ri­miz­den bi­ri­nin ko­nu­su üniversite ola­bi­lir.

        Aziz İnan: Si­ne­ma sek­tö­rü­ne na­sıl kat­kı­lar­da bu­lun­du­ğu­nu­zu dü­şü­nü­yor­su­nuz? Sek­tö­r kıy­me­ti­ni­zi bi­li­yor mu?

        Kat­kı­mız or­ta­da. Dört film­le sek­tö­re yak­la­şık 120 mil­yon TL gir­di sağ­lan­dı. İn­şal­lah da­ha da ar­tı­rı­rız. Bir çok si­ne­ma sa­lo­nu sa­hi­bi ve bü­fe­ci te­le­fon­la, ma­il­le te­şek­kür et­ti­ler. Sağ ol­sun­lar.

        Me­li­sa Yıl­maz: Bir gün okul yap­tır­ma dü­şün­ce­niz var mı? Bu oku­lun adı 'Re­cep İve­dik' ola­bi­lir mi?

        İl­ginç bir fi­kir. Val­la­hi ola­bi­lir. 'Re­cep İve­dik Ana­do­lu Li­se­si', 'Re­cep İve­dik Fen Li­se­si'.. Ne­den ol­ma­sın? İnşallah.

        Mer­ve Yıl­maz: 'Re­cep İve­dik' bir gün ev­le­nip ba­ba olacak mı? Neden olmuyor?

        Bu konuyu hiç dü­şün­me­dim. Ola­bi­lir ta­bi­i. Neden olmasın? Bu konuyu düşüneceğim.‘Recep İvedik'in mutluluğu fazlasıyla hak ettiğine inanıyorum.

        Ley­la Eroğ­lu: Bir ha­nım­da ön­ce­lik­le han­gi kri­ter­le­ri arı­yor­su­nuz?

        Gü­zel gü­len, gü­zel göz­le­ri olan, gü­zel ba­kan ha­nım­lar­dan et­ki­le­ni­yo­rum. Ta­bi­i de­va­mın­da sa­mi­mi, öz güveni yüksek bir ki­şi­li­ği­nin ol­ma­sı ge­re­ki­yor.

        Elif Ece­alp: Ken­di­ni­zi ifa­de ede­bi­li­yor mu­su­nuz? İfade sorunu yaşıyor musunuz?

        Türk­çe'nin el ver­di­ği öl­çü­de ken­di­mi ifa­de et­me­ye ça­lı­şı­yo­rum. Ben de her­kes gi­bi za­man za­man ken­di­mi ye­te­rin­ce ifa­de ede­mi­yo­rum. Ba­zen yan­lış an­la­şı­la­bi­li­rim. Önem­li olan kalp kır­ma­mak. Yan­lış an­la­şıl­ma­lar te­la­fi edi­le­bi­lir ama kalp kır­mak baş­ka. Tıpkı 'Rüz­gar, dal­dan özür di­ler ama dal kı­rıl­mış­tır bir ke­re'de ol­du­ğu gi­bi.

        Efe Ka­ra­göz: Te­le­viz­yon­da da pro­je­ler üret­me­yi dü­şü­nü­yor mu­su­nuz? 'Re­cep İve­dik 5'in ko­nu­su ne ola­cak?

        Şu an­da ki­şi­sel ola­rak te­le­viz­yon pro­jem yok ama Ça­ma­şır­ha­ne Film'in bu yön­de gi­ri­şim­le­ri var. 'Re­cep İve­dik 5'in ko­nu­su­nu he­nüz dü­şün­me­dim. Bel­ki yi­ne bir an­da ak­lı­ma güzel bir fi­kir ge­le­cek ve o konuyu çekeceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ