Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Gazeteler Bayan Yanı 8 Mart özel sayısı çıktı

        2011 yılında LeMan camiasının kadın yazar ve çizerlerinin yanı sıra, pek çok kadın yazarın da katkısı ile hazırlanmış ve özel bir 8 Mart sayısı olarak yayınlanmıştı Bayan Yanı. Ancak gelen tepkilerin coşkusuna ve ısrarına karşı koyamamış; böylece sürekli yayınlanan, aylık bir yayın halini almıştı.

        Bayan Yanı, 2011'den beri her Mart sayısını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle özel bir sayısı olarak hazırlıyor. Bayan Yanı'nın 2014 Mart özel sayısı da gene arşivlik ve çok özel...

        68 sayfalık özel sayıda Ören Dayan Femen, Sıdıka, Ramize Erer, Feyhan Güver, Gülay Batur, Paparazziye, Melda Onur, İpek Özsüslü, Elif Nurşad, Ezgi Aksoy, Betül Yılmaz, Ayşe Özer, Katina Karanikola, Sibel Bozkurt, Duygu Yavuz, Zehra Ömeroğlu ve Fatima Yıldız 'ın yanı sıra; REDHACK'ten Şirine, Beyrutluyazar ve aktivist Joumana Haddad'dan "Doğmamış Kımıza Mektup", Kolombiyalı yazar María Ximena Pineda'dan "Latin Aşık Miti", oyuncu Nilüfer Açıkalın, yazar Arzum Uzun, yazar, aktivist ve pandomim sanatçısı Janset Karavin,yazar Müge İplikçi, yazar Özlem Kumrular, sanat eleştirmeni ve küratör Beral Madra, Aslı Erdoğan, Şebnem İyinam, Pınar Şenel, İmrozlu Katina Karanikola ve Eleni Mavriyano, Ayşe Erbulak, Ayşen Baloğlu, sinema ve popüler kültür sitesi Öteki Sinema'nın kadın yazarlarından Porno Lobisi ve daha pek çok sürpriz isim yer alıyor.

        Özel sayının en önemli sürprizleri arasında Gezi'nin anneleri var. Gezi direnişinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in, Ali İsmail Korkmaz'ın ve Ahmet Atakan'ın anneleri, oğullarını kaleme aldılar; isyanlarını kağıda döktüler... Meryem Göktepe kardeşi Metin Göktepe'yi yazdı.

        Özel sayının bir diğer sürprizi; Gezi direnişinin simgelerinden "taş atan teyze" ya da "sapanlı teyze" olarak tanınan Emine Cansever. Cansever, neden sapanı eline aldığını ve Hasan Ferit Gedik'in vurulduğu o günü anlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ