Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Dış basın gözaltında selfie, polis arabasında fotoğraflarını çeken protestocular, independent polis otosundaki protestocuların fotoğrafı

        Ellen DeGeneres’in Oscar töreninde Hollywood yıldızlarıyla çektiği selfie tüm dünyada paylaşım rekorları kırdı ve bir akım gibi yayıldı. Berkin Elvan’ın ölümü üzerine Eskişehir'de çıkan protestolarda göz altına alınan bir grup protestocu da espri yeteneklerini kaybetmeyerek “Ellen selfie”si akımına dahil oldu.

        Kısa zamanda yüzlerce retweet alan poz, twitter’da en çok konuşulan selfie olurken gözaltına alınan gençlerden biri twitter hesabında 'Selfie dediğin polis otosunda gözaltındayken çekilir' notuyla bu pozlarını paylaştı.

        İngiliz medyası da bu polis arabasındaki selfie pozuna kayıtsız kalamadı ve Independent gazetesi internet sitesine eylemcilerin pozunu koyarak; “Protestocular polis arabasında Ellen selfie’si çekti” başlığıyla yayınladı.

        Haberin diğer detayları ise şöyle: "Grup, Ellen’in 12 kişiyi sığdırabildiği kareye 14 kişi sığdırmayı başardı, üstelik Oscar töreninin yapıldığı Los Angeles Dolby Theater’ından çok daha az çekici bir yerde, bir polis minibüsünde.

        Fotoğraf 10 Mart’ta Ali Emre Mazlumoğlu tarafından paylaşıldı ve binlerce retweet aldı.

        İstanbullu iki vatandaş da akıllı telefonlarıyla bir dizi polis önünde durarak bu fotoğrafı çekti.

        Bu hafta İstanbul’da, Haziran 2013’te polisin attığı gaz fişeğiyle kafasından vurulan 15 yaşındaki çocuğun cenazesinin ardından gerilimler arttı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ