Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Kanallar "RTÜK hükümetin sopası gibi"

        HT GAZETE / ANKARA

        RADYO ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) iki üyesi Ali Öztunç ve Süleyman Demirkan, Kurul'daki seçim tartışmalarına yönelik basın açıklaması yaptı. Üst Kurul'da bir süredir, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun TBMM grup toplantısındaki konuşmasını canlı yayınlayan ve haber yapan kanallarla ilgili tartışmalar yaşandığını ve bu kanallara ceza verilmek istendiğini belirten Öztunç, şöyle konuştu:

        "Önce talimat verildi, dendi ki uzmanlara; 'Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasını yayımlayan, haber yapan kanallarla ilgili şu maddeden, şu dosyaları hazırlayın, gönderin'. Bir defa uzmanlara böyle bir talimat verilemez ama faşizan bir anlayışla bu talimat verildi, devamında bu dosyalar geldi Üst Kurul'a. Eğer siz siyasi partilerin grup toplantılarını yayınlayan kanallara ceza verirseniz, ifade özgürlüğünü sağlamamış olursunuz. Eğer siz bu cezayı verirseniz şunu demek istiyorsunuzdur; 'yarın da mitingleri yayınlamayın', 'Siz, muhalefet partilerinin mitinglerini yayınlarsanız biz, size ceza veririz çünkü biz, burada sopa görevi yapıyoruz' demiş olursunuz. Biz buna isyan ediyoruz. Bugün, CHP Genel Başkanının grup konuşmasına böyle bir uygulama yapılmak isteniyor. Yarın Sayın Bahçeli'nin, sonraki gün Sayın Demirtaş'ın, hatta gün gelir Sayın Başbakanın yani Sayın Erdoğan'ın Meclis'te yapacağı konuşma sansür edilmek istenebilir."

        TRT'YE ELEŞTİRİ

        TRT'nin tek yanlı yayın politikası yürüttüğünü iddia eden Demirkan ise, "TRT yüzde 90 oranında iktidar partisine yer ayırıyor, yüzde 5'e yakın ana muhalefet partisine, yüzde 5 MHP'ye, yüzde 0,22 da BDP'ye yer ayırıyor. Burada inanılmaz bir uçurum var. Bunun anayasa, hak, hukuk, adaletle bağdaşır hiçbir yanı yok ve bu ne yazık ki seçim dönemindeki haksız ve tek yanlı yayın, demokrasiye, seçimlere gölge düşürür niteliktedir" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ