Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Dış basın American Apparel reklam, ‘Bangladeş’li reklam

        ABD'nin büyük şehirlerindeki bilboardlarda ve internette dönen bir reklam olay yarattı. Reklamda Asyalı bir kadının yarı çıplak bedeni ve üzerinde iri puntolarla bir slogan yazıyor: ‘Bangladeş’te imal edilmiştir’. Bu yazı ilk bakışta kadının giydiği iç çamaşırını düşündürse de aslında reklam kadından söz ediyor. Reklamın altındaki metin de bunu doğrular nitelikte: "Kadının adı Maks. Doğum yeri Dakka. Müslüman değerlerine bağlı ailesiyle yıllar evvel ABD’ye yerleşmiş. Reklam metnine göre, bu değerlerden bunalmış ve kendine yeni bir kimlik inşa etme amacıyla İslam’dan uzaklaşmış."

        Bu reklam American Apparel firmasının ilk skandal reklamı değil. Firma daha önce, reklam kataloğunda porno yıldızlarına yer vermek ve modelleri mastürbasyon yaparken göstermek gibi reklam dünyasında şok etkisi yaratan birçok işe imza atmış. Fotoğrafları bizzat çeken firma sahibi Dov Charney, bu çalışmaların skandal yaratmak için değil firmanın doğallık prensibini yerine getirmek için olduğunu söylüyor.

        Giyim firması son reklamı ile bir taşla iki kuş vurmuş. Birincisi metni okuyanlar firmanın ürünlerini Bangladeş'de değil Amerika'da üretiyor olduklarını öğreniyor. İkincisi ise yeni bir skandal yaratarak marka imajını pekiştirmek. Fakat giyim firmasının bu son istediği biraz ileri gitmiş gibi. Nitekim ülkede bir kesim American Apparel firmasının reklamının "devrim" olduğunu söylerken diğer kesim reklamı "zevzeklik" olarak yorumluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ