Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Dış basın recep tayyip erdoğan twitter'ı kapatmaya çalıştı, twitter kapatıldı, twitter yasağı dış basında
        1

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa mitingindeki açıklamasının ardından Twitter'a erişim engeli gelmesi dış basında da yankılandı. Teknoloji bloğu Mashable, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını vererek sonrasında Twitter'ın engellendiğini Reuters'e dayandırarak duyurdu.

        2

        Haberde Twitter ve Facebook ekrandaki yasaklama kararını gösteren ekran görüntülerinin arka arkaya paylaşılmaya başladığı belirtildi. Erişim engelinin ardından atılan tweet'lerden örneklerin verildiği haberde Türkiye'de kullancıların VPN, DNS gibi yöntemleri kullanarak Twitter'a ulaşmayı başardıkları bilgisine de yer verildi.

        3

        Mashable haberinde Başbakan Erdoğan'ın iki hafta önce Facebook ve YouTube'u da kapatmakla tehdit ettiğini yazdı. Erdoğan'ın robot lobisi açıklamasına da yer verilen haberde Cumhurbaşkanı Gül'ün özgürlüklerin korunması yönündeki açıklamalarına da değinildi.

        4

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya sitesi Twitter'ın kapatılacağına yönelik açıklamaları dünya basınında da geniş yer buldu. Amerikan Washington Post gazetesi konuya ilişkin haberinde Erdoğan'ın ses kayıtlarının sızdırıldığı sosyal medya sitelerine yönelik tehdidini yenilediğini duyurdu.

        5

        Söz konusu sızdırmaların kritik 30 Mart seçimleri öncesi hükümetin itibarına zarar verdiğine dikkat çekildi. Erdoğan'ın, Twitter'ın ve sosyal medyanın kökünü kazıyacağını söylediğine vurgu yapılan haberde, "Uluslararası camianın ne söylediği beni hiç ilgilendirmiyor." sözlerine de yer verildi.

        6

        İngiliz Time Gazetesi gelişmeyi "Erdoğan şimdi de Twitter'ı kapatacağını söyledi" başlığı ile okuyucularına duyurdu. Gazete, Erdoğan'ın kendisini yolsuzluk skandalı ile ilişkili gösteren ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından Twitter'ı kapatacağını ifade ettiğine dikkat çekti.

        7

        Haberde Erdoğan'ın "Şimdi mahkeme kararı çıktı. Twitter'ın kökünü kazıyacağız." ifadelerine yer verildi.

        8

        Dünyanın en büyük haber ajanslarından Reuters, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası tepkilere aldırış etmeyeceğini vurgulayarak Twitter'ı ve diğer sosyal medya sitelerini kapatmakla tehdit ettiğini yazdı.

        9

        Haberde Erdoğan'ın düşmanları tarafından organize edildiğini iddia ettiği bir yolsuzluk skandalı ile boğuştuğu belirtilerek bu yöndeki sızdırmaların çoğunun Twitter ve YouTube üzerinden yapıldığı vurgulandı.

        10

        Elcezire, internet sitesinden yayınladığı haberde Erdoğan'ın, sosyal medyada iddia edilen hükümetin yolsuzlukları ile ilişkili ortaya çıkan ses kayıtlarının ardından Twitter'ı 'kökünü kazımakla' uyardığını yazdı. Haberde, Erdoğan'ın bu ay başında seçimlerin ardından YouTube ve Facebook'un da kapatılabileceğini ifade ettiği hatırlatıldı.

        11

        San Francisco merkezli Twitter kuruluşu, resmi bir açıklama yapmadı ancak konuyla yakından ilgilendiklerini belirtti. Twitter ayrıca Türkiye'deki Twitter kullanıcılarına, SMS olarak nasıl mesaj atabileceklerini açıkladı.

        12

        ABD'nin önde gelen yayın kuruluşlarında NBC de, web sitesinde yer alan haberinde, Başbakan Erdoğan'ın tehditlerinden sonra, Türkiye'de Twitter'in bloke edildiğini duyurdu. Başbakan Erdoğan'ın sosyal medyayı kapatma tehdidinin ilk olmadığına değinen NBC, Erdoğan'ın 6 Mart'ta ATV televizyon kanalında yaptığı konuşmadaki "Bu milleti Youtube'a Facebook'a yediremeyiz. Atılması gereken adım neyse biz bu adımı en kesin hatlarla atacağız. Kapatılmaları da dahil" sözlerine yer verdi.

        13

        CNN de, Türkiye'de Twitter'a erişimin kapatılması ile ilgili haberinde, Türkiye'deki erişim engellemesinin ardından 'TwitterisblockedinTurkey', 'DictatorErdogan' ve 'TurkeyBlockedTwitter' kullanıcı adlarının dünyada en çok izlenenler arasına zıpladığını belirtti. Türkiye'de yapılacak yerel seçimlere 9 gün kala gelen yasak geldiğine dikkat çeken CNN'in haberinde, "Hükümet, Erdoğan'ın kabinesinde yer alan eski dört bakanın karmakarışık bir yolsuzluk soruşturması ile bağlantılı sosyal medyada çıkan utanç verici sızıntıları engellemek için çalışıyor" denildi.

        14

        Dünyanın önde gelen ajanslarından Associated Press de (AP), Twitter yasağını "Türkiye Twitter'a girişi bloke etti" başlığıyla duyurdu. Türkiye'nin yerel seçimlere yaklaştığı günlerde, sosyal medyada hükümetin saygınlığını küçük düşürecek sızıntılar olduğunu belirten AP, Başbakan Erdoğan'ın Bursa mitingindeki konuşmasının ardından birkaç saat sonra Twitter'a erişimin kesildiğini belirtti.

        15

        Son haftalarda sosyal medyada paylaşılan, birinde Erdoğan'ın oğluna evde bulunan yüklüce parayı, polis baskınına uğramadan bir an önce yok etmesi talimatları verdiği öne sürülen ses kayıtlarının Türkiye'yi savurduğu belirtilen haberde, Erdoğan'nın yolsuzluk iddialarını inkar ettiği de belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ