Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Ciner Grubu Hukuk Müşavirliği'nden açıklama

        Son günlerde bazı gazetelerde ve sosyal medya ortamlarında, Show Tv'nin satışına ilişkin asılsız ve maksatlı çeşitli spekülasyonlar yapılması sebebiyle, kamuoyunu bilgilendirmek açısından aşağıdaki gerçeklerin açıklanmasına gerek duyulmuştur.

        1. Ciner Grubu, Show Tv'nin sahibi olan AKS A.Ş'nin yüzde yüz hissesini temsil eden tüm hissedarlarından (Türk Medya, Turkcell, Doğan Grubu...) TMSF'nin onay ve gözetimi altında ve ayrı ayrı gerçekleştirdiği ÖZEL HUKUK SÖZLEŞMELERİ ile devralma işlemini gerçekleştirmiş; gerek satıcılara ve gerek TMSF'ye karşı söz konusu sözleşmelerden kaynaklanan tüm edim ve ödemeleri eksiksiz yerine getirmiş olduğundan TMSF ile ibralaşılmıştır.

        Böylece, söz konusu devir işlemleri TMSF'nin 16 Eylül 2013 tarihli açıklamasında da belirtildiği üzere, gerek TMSF ve gerekse satıcı ve alıcılar açısından hukuki, fiili ve teknik olarak tümüyle sonuçlanmıştır.

        TMSF: Show Tv'nin satışı hukuki, fiili ve teknik olarak tümüyle sonuçlanmıştır. TMSF'nin 23 Eylül tarihli açıklaması için tıklayın TMSF: Show Tv'nin satışında belirsizlik veya tereddüt yoktur. TMSF'nin 16 Eylül tarihli açıklaması için tıklayın

        2. Gerçekler böyle olduğu ve bu gerçekler TMSF'nin 16 Eylül 2013 ve 23 Eylül 2013 tarihli açıklamalarında kamuoyuna bildirilmiş olduğu halde, maksatlı ve kötü niyetli kişiler tarafından gerçekleştirilmek istenen spekülasyonların, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde hiç bir dayanağının bulunmadığını, doğru bilgilendirmeyi teminen kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

        Gerçeklere rağmen yalan haberlerle şirketin ticari itibarını zedeleme girişiminde bulunanlar hakkında yargı mercileri nezdinde hukuki ve cezai süreçler başlatılacaktır.

        CİNER Grubu Hukuk Müşavirliği

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ