Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Dış basın Litvanya ve Letonya'dan Rus televizyonuna yasak,Litvanya ve Letonya'dan Rus televizyonuna Ukrayna konusundaki yayınlarının taraflı olduğu gerekçesi ile yasak geldi

        Litvanya ve Letonya, Ukrayna kriziyle ilgili bazı yayınların taraflı olduğu gerekçesiyle Rus devlet televizyonu RTR'nin yayınlarına yasak getirdi.

        Litvanya'daki medya denetleme kurulunun, Rus televizyonunda 2 Mart'ta yayınlanan bir haber programının Ukrayna ilgili taraflı bilgi verdiğine kanaat getirmesi üzerine söz konusu kanala üç aylık yasak getirildi.

        Letonya'daki Ulusal Elektronik Kitle İletişimi Konseyi de benzer bir karar aldı ve "Rusya devlet başkanının, Rusça konuşanları korumak için Ukrayna'da orduyu kullanmaya hakkı olduğu görüşünün yayınlara hakim olduğu" gerekçesiyle aldığı üç aylık yayın yasağının 8 Nisan'da başlayacağı bildirildi.

        Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Pnsyantin Dolgovsaid ise Twitter hesabından, Letonya'nın kararını eleştirerek, bunun kitle medyasına erişime ilişkin temel hakların ihlali anlamına geldiğini kaydetti.

        Ukrayna ile ilgili gelişmeleri endişeyle izleyen ülkeler arasındaki Litvanya ve Letonya'da çok sayıda Rus kökenli kişi yaşıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ