Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Habertürk TV Osmanlı öncesi anadoludaki tarikatlar, Haşim Şahin, Kanunî Sultan Süleyman zamanında idam edilen şeyhler

        Osmanlı dinî musikisinin nadir ses kayıtlarının da dinletileceği “Tarihin Arka Odası”nda bu hafta, Anadolu’nun Türkleşmesi ile Osmanlı Devleti’nin ilk dönemlerindeki tarikatlar konuları ele alınacak.

        Habertürk Gazetesi yazarı usta tarihçi Murat Bardakçı’nın hazırlayıp Erhan Afyoncu ve Prof. Nurhan Atasoy’la birlikte sunduğu “Tarihin Arka Odası”nda, Anadolu’nun Türkleşmesi ile Osmanlı Devleti’nin ilk dönemlerindeki tarikatlar ele alınacak. Osmanlı dinî musikisinin nadir ses kayıtlarının da dinletileceği programa, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Haşim Şahin konuk olacak. Dervişler, şeyhler ve ilk tekkeler... Geyikli Baba ve hakkında çıkan efsaneler... İlk Melâmiler kimlerdi? Kanunî Sultan Süleyman zamanında idam edilen şeyhler... Gaziler, abdallar ve alpler... Hacı Bektaş-ı Velî ve Bektaşilik... Şeyh Bedreddin ve eserleri... Hepsi ve daha fazlası keyifli bir sohbet eşliğinde Tarihin Arka Odası’nda olacak.

        Habertürk 23.15

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ