Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Gölgedekiler, Bülent Polat, Bedir Bedir, Şeytanın Gözleri filmi, fantastik-gerilim kısa filmler

        Mehmet ÇALIŞKAN / HT Magazin

        mcaliskan@htgazete.com.tr

        Show TV’nin yeni projesi ‘Gölgedekiler’in ‘Beni Mezarıma Götür’ ile ‘Şeytanın Gözleri’ adlı iki ayrı bölümünde rol alan Bülent Polat ile Bedir Bedir, ‘İzleyici büyük keyif alacak’ dedi.

        Show TV, her perşembe saat 22.30’da izleyiciye oldukça farklı bir yapım sunacak: ‘Gölgedekiler’. Her hafta farklı oyuncularla 35’er dakikadan oluşan, sinema formatında iki ayrı hikâyeyi ekranlara taşıyacak olan ‘Gölgedekiler’in yapımcıları Mustafa Uslu ile Nikolaus Dimos. Yönetmenliğini Mutlu Karadoğan’ın üstlendiği, fantastik gerilim türündeki ‘Gölgedekiler’in bugün yayınlanacak olan ilk bölümünün adı ‘Beni Mezarıma Götür’. Bu bölümün hemen ardından da izleyiciye diğer hikâye ‘Şeytanın Gözleri’ sunulacak.

        ‘BU PROJEYİ HER OYUNCU İSTER’

        ‘Beni Mezarıma Götür’ün başrol oyuncusu Bülent Polat, aynı yayın saati içinde başlayıp biten bir hikâyede yer aldığı için hayli mutlu olduğunu belirtirken ‘Gölgedekiler’e izleyicinin büyük ilgi göstereceğinden emin. ‘Şeytanın Gözleri’nin başrol oyuncusu Bedir Bedir de Bülent Polat ile aynı duyguları paylaşıyor. ‘Gölgedekiler’in her oyuncunun arzuladığı sinema, tiyatro ve dizi ortamının aynı işte toplanmasının güzel bir örneği olduğunu söyleyen Bedir, izleyicinin büyük keyif alacağını dile getirdi.

        BÜLENT POLAT:

        ‘GÖLGEDEKİLER’ KEYİF VERECEK

        ■ Hangi özellikleri size “Bu projede varım” dedirtti?

        ‘Gölgedekiler’in benim için en önemli albenisi şu oldu: Biz oyuncular uzun soluklu dizilerde canlandırdığımız karakterin üç bölüm sonra nasıl bir ruh hali içinde olacağını bilmiyoruz. Uzun soluklu dizilerde karakterin yapısı kendisiyle çelişebiliyor. ‘Aaa ben karakterin böyle bir duruma gireceğini bilmiyordum. Bilseydim ona göre bir canlandırma yapardım’ dediğimiz zamanlar olabiliyor. ‘Gölgedekiler’de ise çekimlere başlamadan önce hikâyenin başını ve sonunu biliyoruz. Canlandırdığımız karaktere finalde ne olacağını bildiğimiz için oyunu baştan ona göre kuruyoruz.

        ‘Gölgedekiler’, oyuncular için daha mı tatminkâr bir çalışma alanıdır?

        Ne kadar tatmin olup olmayacağımız elbette hikâyeye bağlıdır. Benim rol aldığım ‘Beni Mezarıma Götür’ bölümü beni yeterince tatmin etti. ‘Gölgedekiler’in diğer hikâyelerini de okudum. O bölümlerde rol alan arkadaşlarımın da keyif aldığını biliyorum.

        ■ Komediden gelen bir oyuncu olarak fantastik gerilim türü sizi zorladı mı?

        Hayır, hiç zorlamadı. Evet, komediden gelen bir oyuncu olduğum için özellikle böyle psikolojik, dramatik özelliği olan karakterleri seviyorum.

        Sonuçtan ne ölçüde memnun kaldınız?

        ‘Gölgedekiler’in acayip cezbedici bir yapım olduğunu düşünüyorum. Eminim birçok oyuncu bu projenin içinde yer almak isteyecektir. Psikolojik olarak derinliği olan bir karakteri canlandırdığım için aldığım keyif bizim bölüm olan ‘Beni Mezarıma Götür’ü izledikten sonra daha da arttı. Gerçekten olmuş. Ayrıca ben genelde yardımcı rollerde yer almıştım. ‘Gölgedekiler’de ise başroldeydim. İzleyiciyle başrolde de iletişim kuracak olmaktan ayrı bir keyif aldığımı söylemek istiyorum.

        ■ Çekimlerde ilginç anlar yaşadınız mı?

        Evet, bayağı ilginç anlar yaşadım. Özellikle mezara girme sahnem benim için oldukça ilginç bir deneyim oldu. Çekim için de olsa mezara girmeyi deneyimlemek bana oldukça farklı duygular yaşattı.

        BEDİR BEDİR:

        ‘HİÇ DÜŞÜNMEDEN BU İŞTE VARIM DEDİM’

        ■ Kendinizden söz edebilir misiniz?

        Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvar bölümünden mezun oldum. Hâlâ orada yüksek lisans yapıyorum. Son üç yıldır da alternatif tiyatrolarda sahneye çıkıyorum. Cemal Reşit Rey Güzel Sanatlar Lisesi’nde oyunculuk ve dramaturji dersleri veriyorum.

        ‘Gölgedekiler’i sizin için cazip kılan özellikleri nelerdir?

        İçinde bulunduğu ve herkesin bildiği şartlardan dolayı dizi sektörü hakkında fazla pozitif düşüncelerim yok. ‘Gölgedekiler’ ise sektör için de izleyiciler için de oldukça farklı bir proje. Büyük bir ilgiyle izleneceğini düşünüyorum. Her oyuncu sinema filmlerinde rol almak ister, tiyatro zirve noktadır, dizilere de mecbur kalırlar. ‘Gölgedekiler’, kanımca bu üç unsuru bünyesinde bulunduran bir proje.

        ■ ‘Gölgedekiler’de rol almanın keyifli yanları neler oldu?

        Öncelikle uzun soluklu bir dizi olsaydı uzun süre düşünecektim. Ne var ki sinema formatında tek bölümlük bir hikâyede yer alacağım için hiç düşünmeden “Ben bu işte varım” dedim. Çekimler sırasında da reklam ve sinema filmleri üzerinde uzmanlaşmış bir ekiple çalıştım. İnsanlara bir hikâyeyi baştan sona anlatacak olmanın oldukça keyifli olduğunu söyleyebilirim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ