Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Dış basın Nicolaus Fest, bild gazetesi, Bild am Sonntag, Ramazan Akbaş, Bild yazarı suç duyurusu, islam karşıtı bild yazarı

        Alman Bild am Sonntag gazetesi yazarlarından Nicolaus Fest’in İslam karşıtı makalesi nedeniyle Türk kökenli Avukat Ramazan Akbaş, Berlin Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

        Akbaş, “Gazetede yer alan yazıda ifade özgürlüğü sınırlarını aşmış, hakaret edilmiş ve suç işlenmiştir” dedi. 2006’da yine Bild gazetesinde bir yazarın İslam’a ve Müslümanlara hakaret içeren yazılar yazdığını, bu yazar hakkında da mahkeme tarafından verilmiş karar olduğunu anımsatan Akbaş, “O kişi, hakaret davasında kesinleşmiş kararla yargılandı. Ben bu kararı biliyordum. Geçtiğimiz gün gazetedeki bu yazıyı görünce o kararı hatırladım ve ‘bu ifade özgürlüğüne girmiyor’ dedim” şeklinde konuştu.

        Nicolaus Fest, Bild am Sonntag gazetesinde pazar günkü yazısında “İslam, entegrasyona engel” başlıklı yorumunda, Müslümanları ırkçılıkla hoşgörüsüzlük ve antisemitizmle suçlamış, Almanya’nın göçmen ya da mülteci kabul ederken bunu dikkate alması gerektiğini iddia etmişti. Gazetede yer alan habere tepkilerin büyümesi üzerine Bild Am Sonntag Genel Yayın Yönetmeni Mario Horn özür dilemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ