Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya İnternet medyası Scarlett Johnsson, Jennifer Lawrence çıplak fotoğraf, Jennifer Lawrence çıplak, Jennifer Lawrence hack, icloud, kate upton çıplak

        Serkan İNCİ / HABERTURK.COM

        Amerika’da gerçekleşen hack olayından sonra tüm dünya Wikileaks’den bugüne yaşanmış en büyük sızıntı olayı ile karşı karşıya. Birçok ünlüye ait özel fotoğraflar ele geçirilmiş ve hepsi internetin uçsuz bucaksız sularına salınmış durumda. Öyle ki bu gece internete sızdırılmış ünlüleri sıralarsak;

        1- Jennifer Lawrence

        2- Avril Lavigne

        3- Kate Upon

        4- Rihanna

        5- Kim Kardashian

        6- Selena Gomez

        7- Scarlett Johnsson

        Ve liste uzayıp gidiyor. Listede bulunanların fotoğraflar ise birden değil yavaş yavaş sızdırılmakta. İşin garip tarafı ise imgur, reddit gibi büyük içerik paylaşım sitelerinin bu görüntüleri host etmeye devam etmeleri.

        Tüm ünlülerin iCloud hesaplarına nasıl ulaştılar ve nasıl hack işlemi gerçekleştirdiler, şu an bir muamma. Ama görünen o ki planlı yapılmış bir saldırı mevcut. Daha önceleri büyük şirketlerin milyonlarca kullanıcısına ait şifreleri hackerlara kaptırdığı olmuştu ama iCloud gibi kullanıcılarının tüm hayatlarını depolayan ve bulut bilişim hizmetinin öncülerinden olan Apple’ın böyle bir açık vermesi herkes tarafından şaşkınlıkla karşılanmakta.

        Eğer ki hackleme işlemi sadece bireylere yönelik değil de genel bir yöntem ile gerçekleşmiş ise Türkiye’deki iCloud (dolayısıyla Iphone) kullanıcılarının da fotoğrafları, özel hayatları tehlikede demektir.

        Peki nasıl önlem almalı?

        Öncelikle şifrelerinizi hemen değiştirin! Daha önceleri hackerların toplu şifre ele geçirdikleri olmuştu, yine aynı yöntemi kullanmış olabilirler.

        Türkiye’de de en az Amerika’da ki kadar aktif kullanıcısı bulunan iCloud’a yüklediğiniz özel fotoğrafları gözden geçirilmeli, çünkü kötü niyetli hackerlar hesabınıza girdikten sonra telafisi mümkün olmayan mağduriyetler ortaya çıkabilir.

        Bulut Bilişim güvenli mi?

        Verilerinizi uzaktaki bir alanda depolamanızı sağlayan bulut bilişim gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra kullanması güvenli olsa da, internetin her zaman sürprizlere gebe olduğunu unutmamakta fayda var. Devasal şirketlerin sistemlerindeki en ufak açıkları kollayan hackerların ne yapacağı belli olmuyor. Son gerçekleşen olaylar da bunun adeta kanıtı.

        Apple gibi dev bir firmanın Amerika’nın neredeyse tüm ünlülerini bu şekilde mağdur etmesi ilerleyen günlerde nasıl tepkiler alacak hep beraber göreceğiz. Ama çok büyük tazminat davaları ile karşılacağı da gün gibi ortada.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ