Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Kanallar TRT'de yeni dönem TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin istifasını verecek TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile önceki gün yaptığı görüşmenin ardından dün itibarıyla izne ayrıldı

        Ahmet KIVANÇ/ANKARA

        TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile önceki gün yaptığı görüşmenin ardından dün itibarıyla izne ayrıldı. Şahin’in izninin bitiminde 7 yıldır sürdürdüğü TRT Genel Müdürlüğü’nden ayrılacağı öğrenildi.

        Şahin’in görevden ayrılacağı uzun süredir konuşuluyordu. Mevzuata göre, TRT Genel Müdürü normal şartlarda görevden alınamıyor. Sadece “milli güvenliğin ve kamu düzeninin gerekli kıldığı devlet memuru olma niteliğini yitirdiği, ağır hizmet kusuru işlediği veya tarafsızlığı ihlal ettiği” gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla görevden alınabiliyor. Şahin’in, Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrası istifa kararı aldığı öğrenildi. Şahin’in yakın çevresine, “Bu bir istifa değil, görev değişikliği olacak” dediği ifade edildi. Şahin’in istifa sonrası bir başka göreve atanması bekleniyor. Şahin’den boşalacak koltuk için ise TRT Genel Müdür Yardımcısı Şenol Göka’nın adı geçiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ