Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Habertürk TV Balçiçek İlter Akşam Raporu Mithat Sancar sansür yalanlaması, Habertürk TV Mithat Sancar'a sansür mü uyguladı, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çelik'ten sansür iddialarına yalanlama

        Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çelik, dün akşam yayınlanan Akşam Raporu programında, canlı yayın konuğu Prof. Dr. Mithat Sancar'a sansür uygulandığı iddialarını yalanladı.

        Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar, dün akşam Habertürk TV ekranlarında Balçiçek İlter'in sunduğu Akşam Raporu'na konuk oldu. Kobani eylemlerinin ardından hükümetin atmaya hazırlandığı yasal adımların konuşulduğu sırada, teknik arıza nedeniyle, Prof. Sancar'la bağlantı kesildi. Yaşanan olayın ardından sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde 'Habertürk TV, Prof. Mithat Sancar'a sansür uyguladı' iddiaları yer aldı.

        "MODERATÖR VE REJİ ARASINDAKİ İLETİŞİMSİZLİK"

        İddialara yanıt, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çelik'ten geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Çelik, sansür iddialarını net bir şekilde yalanlarken, şu ifadeleri kullandı:

        "Mithat Sancar'ın konuk olduğu yayınla ilgili çıkan haberler gerçek dışı. Moderatör ve reji arasındaki iletişimsizlik, başka yere çekiliyor. Ne şahsım ne de çalıştığım kurumun böyle bir iddiaya muhattap edilmesine izin vermem. Mithat Sancar, görüşlerine değer verdiğimiz ve sıkça ekranda yer verdiğimiz bir isim. Paylaştığı görüşler kendisini bağlayacak ifadeler olmakla birlikte, sonradan izlediğim yayındaki her kelimesine, sağduyulu bir vatandaş olarak katılırım. Hal böyle iken, beni ve kurumumu yıpratmaya yönelik degerlendirmeleri maksatlı bulduğumu ifade etmek isterim. Bu iletişim kazasını maksatlı olarak saptırma çabaları nafile. Bilinmesini isterim."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ