Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Mehmet Şimşek'ten şirketlere önemli uyarı - İş-Yaşam Haberleri

        Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek küresel borçların son 10 yıldaki artışına dikkati çekerek büyümede sınırlama yaratabileceğine vurgu yaptı.

        REKLAM

        Mehmet Şimşek bu durumun Türk firmalarını da etkileyebileceğini belirterek sosyal medya hesabı üzerinden Türk şirketlere bir takım öneri ve uyarılarda bulundu.

        Şirketlerin borç yerine ortak bulması gerektiğinibelirten Şimşek, kârın sermaye eklenmesi ve halka arzların öneminin altını çizdi. Bu alternatiflerin oluşmaması durumunda ise borçlanmanın Türk Lirası üzerinden yapılmasını ifade etti. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in sosyal medyadan paylaştığı mesaj şöyle:

         2007 sonrası küresel borç nerdeyse 100 trilyon dolar arttı. Bu artış uzun vadede küresel büyümeyi sınırlayabilir. Şirketlerimiz mümkün olduğu ölçüde borç yerine ortak bulmalı, halka açılmalı, karını sermayeye ekleyerek büyümeli. Bu alternatifler yoksa borcu lira cinsinden almalı
        2007 sonrası küresel borç nerdeyse 100 trilyon dolar arttı. Bu artış uzun vadede küresel büyümeyi sınırlayabilir. Şirketlerimiz mümkün olduğu ölçüde borç yerine ortak bulmalı, halka açılmalı, karını sermayeye ekleyerek büyümeli. Bu alternatifler yoksa borcu lira cinsinden almalı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ