Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Mercedes-Benz yeni Sprinter'ı Almanya'dan görücüye çıkardı - Otomobil Haberleri

        Türkiye'de kendi sınıfının en çok satan araçlarından biri olan Sprinter tamamen yenilendi.

        Almanya'nın Duisburg kentinde düzenlenen dünya lansmanında konuşan Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar Başkanı Volker Mornhinweg, Sprinter'ın satışa sunulduğu günden bu yana kullanıcısına sunduğu fonksiyonellik, çok yönlülük, sağlamlık ve güvenlik özellikleri ile taşımacılıkta fark yarattığını belirtti. Yenilenen Sprinter araçlarda da bu temel özelliklerin aynen korunduğunu ifade eden Mornhinweg, "Hatta kapsamlı teknolojik çözümleri ve üstün fonksiyonları ile yeni bir modernlik örneği sergiliyor, tüm endüstri sektörü için başarılı bir ticari çözüm haline geliyor." dedi.

        REKLAM

        BAĞLANTILILIK, DİJİTALLEŞME VE OTONOM SÜRÜŞ

        Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dieter Zetsche de lansmanda yaptığı konuşmada Yeni Sprinter'ın standartları yeniden belirleyeceğini ifade etti.

        Sprinter'ın binek araçların S Serisi gibi, hafif ticari araçlar için bir ikon ve markanın özü olduğunu söyleyen Zetche, "Yenilikçi hikayeler yeni Sprinter ile devam edecek. Bağlantılılık, dijitalleşme ve otonom sürüş odaklandığımız üç ana konu." dedi.

        Yeni Sprinter'da kullanılacak olan Mercedes'in Kullanıcı Deneyimi sistemi MBUX'in öğrenime açık bir sistem olduğuna dikkat çeken Zetsche, "Bu sistem sayesinde akıllı telefon ile tüm araç verilerine ulaşılabilecek. Elektromobilite kendini büyüyen şehirlerde gösterecek. Yeni Sprinter ile ürün yelpazemizi genişletiyoruz. Gövde türü, sürücü yapılandırması, kabin tasarımı, gövde uzunluğu, tonaj ve yük bölmesi yüksekliği gibi farklı temel parametrelerin birleştirilmesiyle 1.700’den fazla varyasyonumuz mevcut" diye konuştu.

        REKLAM

        130 ÜLKEDE SATILIYOR

        Zetsche, 2017 yılında Mercedes-Benz olarak toplam 3.2 milyon araç sattıklarını, Sprinter'ın ise ilk üretildiği günden bu yana 130 ülkede 3.4 milyonun üzerinde bir satışa ulaştığını kaydetti.

        Öte yandan Mercedes Türkiye'de ise geçtiğimiz yıl toplam 9 bin 41 adet hafif ticari araç satışı gerçekleştirdi. Bunların 4 bin 159 adeti Vito, 4 bin 644 adeti Sprinter ve 238 adeti de yeni çıkan X-Class oldu.

        ÖNDEN ÇEKİŞLİ VERSİYON DA GELDİ

        Lansmanda verilen bilgiye göre Mercedes-Benz yeni nesil Spinter, 1.700’i aşkın farklı kombinasyon oluşturarak müşterisine minibüs, panelvan ve kamyonet olmak üzere 3 ana seçenek sunuyor.

        Eski versiyondan farklı olarak araçlar önden çekiş opsiyonu ile de sunulacak. Ayrıca araçtaki 80 mm daha alçak olan yükleme eşiği de ticari kullanımda yüklemeyi önemli oranda kolaylaştırıyor.

        REKLAM

        Önden çekişli araçlarda gürültüyü azaltan 9 kademeli tork konvertörlü otomatik şanzıman ile 6 ileri manuel şanzıman olmak üzere iki yeni şanzıman tipi bulunuyor.

        Aracın arkadan itişli versiyonunda 4.325 mm’ye kadar ve önden çekişli versiyonunda 3.924 mm’ye kadar uzanan dingil mesafesi farklı kullanım ihtiyaçlarını karşılıyor. Arka çamurluk yapısı, tek tekerlekli arka aks mimarisi ve önden çekişli yapı, 17 m3 kargo alanı ve 5,5 tona kadar yük taşıma kapasitesi yeni Sprinter’ın kullanım alanını arttırıyor.

        Güvenlik donanımları geliştirilen yeni versiyonda mesafe takip sistemi, Aktif Fren Asistanı, Aktif Şerit Takip Asistanı ve yorgunluk uyarısı gibi asistanlar bulunuyor.

        EYLÜL'DE TÜRKİYE'DE

        Yeni araç, Eylül ayından itibaren Türkiye'de satışa sunulacak. Aracın fiyatı Almanya'da 20 bin eurodan başlarken, Türkiye'deki fiyatı ise henüz belli değil.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ