Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin'de 9'u 5 geçe doğan bebeğe ailesi 'Ata' adını verdi

        Mersin'in Tarsus ilçesinde 10 Kasım'da saat 09.05'te dünyaya gelen bebeğe ailesi 'Poyraz Ata' adını verdi. Anne Sabahat Demirkıran, "Her seslendiğimizde, Atatürk'ü anacağız" dedi.

        İHA'nın haberine göre, Tarsus ilçesinde yaşayan ve geçirdiği sakatlık nedeniyle şu anda emekli olan jokey Şenol Demirkıran'ın bir fabrikada çalışan eşi Sabahat Demirkıran ikinci çocuğuna hamileyken, sürecin tıbbi takibi için hastaneye kontrole gitti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mahmut Güden, hamileliğin son döneminde yaptığı tetkiklerde, doğum için tıbbi açıdan en uygun tarihin 10 Kasım Cuma günü olduğunu belirledi. Bunun üzerine 10 Kasım sabahına program yapıldı. 10 Kasım sabahı saat 07.00'de hastaneye gelen Demirkıran, sezaryenle erkek çocuk dünyaya getirdi. Doğumu yapan Op. Dr. Mahmut Güden bebeği dünyaya getirdiği an ameliyathanenin saatinin 09.05'i gösterdiğini fark etti.

        REKLAM

        "OĞLUMUZUN ADIYLA ATAMIZI ANACAĞIZ"

        Çocuklarına aylar önceden 'Poyraz' adını koymayı planlayan anne ve baba, bu anlamlı tesadüf üzerine karar değiştirdi. Çift, bebeklerine 'Ata' adını da ekledi.

        Anne Sabahat Demirkıran, 10 Kasım tarihinin de doğum saatinin de tamamen tesadüf olduğunu söyledi. Anne Demirkıran, "Ne tarihi ne de saati planlamadık. Tesadüf sonucu Atamızın vefatının yıldönümünde, onun gözlerini yumduğu saatte oğlumuz dünyaya geldi. Oğlumuza, kirvesi olan jokey Sadettin Poyraz'ın soyadını koymayı planlıyorduk. Ama yaşadığımız anlamlı tesadüf üzerine Poyraz Ata koymaya karar verdik. Bundan sonra oğlumuza her seslendiğimizde, her doğum gününde, büyük önderimizi anacağız" dedi.

        Baba Şenol Demirkıran da yaşadıkları tesadüften dolayı mutlu olduklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ