Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'de ilki 2015 yılında düzenlenen Mersin Uluslararası Maratonu, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğince (IAAF) bronz kategoriye yükseltildi.

        Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında düzenlenen ve 3 yılda 65 bin katılımcıya ulaşan maraton, IAAF'ın belirlediği bronz kategori kriterlerini yerine getirdi.

        İncelemelerde, disiplin, güvenlik, zamanlama ve kalite konularında tam not alan maraton, bronz kategoriye yükseltilerek, altın kategori hedefine bir adım daha yaklaştı.

        En son geçen yıl aralık ayında düzenlenen ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın startını verdiği maratona, 12 ülkeden 18'i kadın 168 profesyonel sporcu katılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler