Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin kurtuluş mücadelesini başlattığı gün olan 19 Mayıs 1919, zafere, bağımsızlığa ve özgürlüğe giden yolda ülkemiz ve milletimiz adına atılmış en önemli adımdır” dedi.

        Pamuk, 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "19 Mayıs 1919 yılında Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi, yok edilmek istenilen bir milletin yaşam ışığı olmuştur. 19 Mayıs milletimizin, birlik ve beraberlik ruhuyla hareket ettiğinde, bütün engelleri aşabileceğini dünyaya ilan ve ispat ettiği gündür” ifadelerini kullandı.

        19 Mayıs 1919’un, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun ilk durağı ve Türk tarihindeki dönüm noktalarından birisi olduğunun altını çizen Pamuk, “Bizler de yöneticiler olarak, en doğru yatırımın insana ve gençlere yapılan yatırım olduğu bilincinden hareketle, hizmet ve çalışmalarımız bu doğrultuda sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

        Ercik: "Türkiye'nin istikbali gençlere emanet"

        AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ise Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbalinin, istiklal şuuruyla yetişen gençlere emanet olduğunu söyledi.

        İstiklal mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesinin gençlere duyulan güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğun göstergesi olduğunu ifade eden Ercik, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, istiklal mücadelemizin meşalesini tutuşturmak için Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs, şanlı tarihimizde çok önemli bir gündür. Samsun'da başlayan bağımsızlık yürüyüşümüz, aziz milletimizin azim ve gayretleriyle hedefine ulaşmış, istiklal mücadelemiz zaferle sonuçlanmış, eşsiz bir mücadele sonunda, cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır. İstiklal mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duyulan güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğun da göstergesidir" dedi.

        Kızıltan: "19 Mayıs, Türk milletinin yeniden doğduğu gündür"

        Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, 19 Mayıs’ın bir milletin kaderinin değiştiği, yeniden doğduğu gün olduğunu belirtti.

        19 Mayıs’ın gençlere ithaf edilmesinin tesadüf olmadığını vurgulayan Kızıltan, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bir kutlamanın ötesinde düşünülmesi gereken, unutulmaması gereken bir gündür. 19 Mayıs bir milletin kaderinin değiştiği gündür. Umudun, dayanışmanın, birliğinin adıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarih sahnesine çıkmasının temellerinin atıldığı, yok edilmek istenilen bir milletin küllerinden doğmasının adıdır. 19 Mayıs, milletine inanan bir liderin ve vatan sevgisi dolu kurucu atalarımızın fedakarlık ve vatan sevgisi ile dolu mücadelelerinin adıdır. Bu büyük günün gençlere ithaf edilen bir bayrama dönüştürülmesi bir tesadüf değil, aksine Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini en doğru yere emanet etmenin bilincinin bir sonucudur. Gençlerimizin bu sorumluluk ve minnet duygusu ile bu bayrağı daha da yükseklere taşıyacağına olan güvenimiz tamdır" diye konuştu.

        Akyürek: "19 Mayıs, bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gündür"

        MersinTarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Kurucu Başkanı Gül Akyürek, Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak bastığı gün, bağımsızlık meşalesini yakıldığını ve Türk milletinin esarete boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya ispatladığını vurguladı.

        Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini attığı bu önemli günü Türk gençliğine armağan ettiğine dikkat çeken Akyürek, “Milletimizin birlik ve beraberliğinin, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması, çağdaş ve demokratik sistemimize olan inancımızın muhafaza edilmesine bağlıdır. Türk milletinin ortak ideallerini temsil edecek, dünyadaki gelişmelerden haberdar, yeniliklere açık, çağdaş, özgür gençler yetiştirmek hepimizin ortak görevidir” ifadelerini kullandı.

        Şahin: "Bu zafer gençlere güneş olmuştur"

        Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Şahin ise 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türk gençliğine özgürlük ve egemenlik yolunda güneş olduğunu ifade etti.

        Türk milletinin bağımsız ve hür yaşama azmi ve kararlılığını dünya milletlerine ilan ettiği 19 Mayıs 1919 tarihinin örnek oluşturduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti; "19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancının kuvvetlendiği günün adıdır. 19 Mayıs 1919 tarihi Türk gençliğine özgürlük ve egemenlik yolunda güneş olmuştur. Atatürk, bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. O nedenle, bugünü çok iyi kavramalı ve gelecek nesillere aktarılmasında azami gayreti göstermeliyiz. Çünkü gençliğimiz geleceğimizdir, gençliğimize sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmakla eş anlamlıdır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler